X

Ministrul Apararii: IGSU si Armata Romana in Anunturi de ULTIMA ORA pentru Toata Romania

Ministrul Apararii a facut noi anunturi importante, de ultima ora, care au in centru IGSU si Armata Romana, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr ne vorbeste in momentul de fata despre decizia de a trimite 30 de pompieri romani cu o aeronava C-130 Hercules in Grecia pentru a ajuta la lupta impotriva incendiilor.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos de ce este important ajutorul oferit Greciei de catre Romania, Angel Tîlvăr ordonand transportul chiar astazi, iar separat MApN vorbeste si despre exercitiile pentru Ziua Aviatiei Romane, acestea avand loc si in cursul acestei zile, astfel ca multe aeronave vor putea fi vazute pe cer in Bucuresti.

“Suntem alături de Grecia în lupta cu incendiile de pădure! O aeronavă C 130 Hercules din dotarea Forțelor Aeriene Române, cu 30 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care vor suplimenta modulul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure dislocat deja de țara noastră în Republica Elenă, decolează chiar acum către Elefsis.

Specialiștii din cadrul IGSU acționează în Grecia, ca răspuns la solicitarea de sprijin transmisă de autoritățile elene prin portalul informațional dedicat CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecție civilă al UE, ca urmare a situației create de extinderea incendiilor de pădure din ultimele zile.

Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale și provocate de om la nivelul UE, permițând acordarea asistenței coordonate, eficace și rapide în sprijinul populațiilor afectate. Acesta include o capacitate europeană de răspuns în situații de urgență, pe baza alocării voluntare în comun a resurselor alocate în prealabil de statele membre în vederea desfășurării imediate în interiorul sau în afara UE.

Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, București. Pe timpul ceremoniei, care va începe la ora 11.00, vor evolua aeronave militare aparţinând Forţelor Aeriene Române: F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 și IAR-99, dar și elicoptere tip EC-135 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, elicoptere tip IAR 330 ale Serviciului Român de Informaţii, o aeronavă Boeing 737 aparținând Tarom, aeronave de tip Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Italiene, precum și aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României.

Cei din zona de nord a Bucureștiului vor putea admira aeronavele și în zilele de 18 și 19 iulie, începând cu ora 11.00, când vor avea loc antrenamente cu aeronavele militare care vor participa la evenimentul marcant al Forțelor Aeriene Române. Totodată, cu prilejul împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea primei structuri de Aeronautică Militară, la Ateneul Român va avea loc în aceeași zi, începând cu ora 19:00, un concert aniversar susținut de Orchestra Simfonică București.”

This post was last modified on iul. 19, 2023, 11:56 AM 11:56

Disqus Comments Loading...