Spania: Masuri de ULTIMA ORA in UE si Ajutorul Oficial pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Spania Masuri ULTIMA ORA UE Ajutorul Oficial Aderarea Romaniei Schengen

Spania incepe sa pun in aplicare o serie de masuri de ultima ora, care vor avea un impact mare asupra procesului de aderare al Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in cursul acestor zile se vor intalni la Logrono ministrii de interne ai celor mai importante tari europene, scopul fiind de a discuta pactul pentru migratie si azil, in vederea adoptarii.

Spania vrea ca acest pact sa fie adoptat in 2023, cat mai rapid, iar intalnirea ministrilor, la care ar trebui sa participe si ministrul roman Catalin Predoiu, insa Germania vrea implementarea unor modificari care sa ofere mai multa protectie pentru familiile de migranti, iar aderarea Romaniei depinde de ceea ce va fi decis in mod oficial.

Spania a promis ca va ajuta Romania sa adere la Schengen in 2023, insa acest pact pentru migratie si azil este mai important decat aceasta promisiune, astfel ca in baza discutiilor de zilele acestea, ramane de vazut in ce masura tara noastra va mai avea vreo prioritate in fata intregii UE in lunile urmatoare.

“Avansarea într-un pact european privind imigrația, promovat de Spania, este una dintre prioritățile reuniunii ministeriale informale a Justiției și Internelor care va avea loc mâine joi și vineri în orașul Logroño cu ocazia președinției spaniole bianuale a Uniunii Europene. Uniune. Intenția Președinției spaniole este de a contribui la asigurarea faptului că fiecare dintre elementele care compun pactul poate fi finalizat în această legislatură europeană.

Președinția spaniolă, a subliniat Interne, „va pleda pentru continuarea liniei deja începute pentru a promova un regulament de gestionare a crizelor care să includă proceduri administrative mai agile pentru azil și returnare, precum și un mecanism de solidaritate cu statele membre și regiunile afectate”.”