2 Coduri Meteo de ATENTIONARE, de ULTIMA ORA, ale ANM cu Vreme SEVERA pe 20 Iulie in Romania

2 Coduri Meteo ATENTIONARE ULTIMA ORA ANM Vreme SEVERA 20 Iulie Romania

2 coduri meteo de atentionare, de ultima ora, emise de ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, cu vreme severa pentru 20 iulie 2023 in Romania, aduce in atentia noastra fenomenele meteo de mai jos, care vor afecta mai multe regiuni din tara.

ANM explica faptul ca vorbim despre ploi torentiale in cantitati de pana la 40 l/mp, insosite de catre descarcari electrice, grindina, vijelie in rafale de pana la 70 km/h, in anumite zone din tara, in timp ce in altele temperaturile vor ajunge pana 37 de grade.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 22:00.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în Maramureș, Moldova, Dobrogea și în estul Transilvaniei și în nordul și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 20 și 21 iulie.

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Valul de căldură se va menține în Muntenia, Dobrogea și în sudul Olteniei și al Moldovei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

Notă: Valul de căldură și disconfortul termic vor persista, îndeosebi în regiunile sudice, și în următoarele zile.