Austria: Piedici de ULTIMA ORA cu Olanda si Spania pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Piedici ULTIMA ORA Olanda Spania Aderarea Romaniei Schengen

Austria nu este singura piedica majora in aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca inclusiv Spania si Olanda reprezinta probleme pentru parcursul european al tarii noastre, si asta pentru ca in ambele vor avea loc alegeri parlamentare in urmatoarele luni, si in niciuna nu se stie ce se va intampla dupa ce posibile noi guverne vor veni la putere.

Austria nu pare dispusa sa-si schimbe veto-ul din decembrie 2022 impotriva aderarii Romaniei la Schengen, informatia venind de la europarlamentrul, Nicu Ștefănuță, acesta afirmand ca neoficial oameni din Partidul Popular European spun ca Karl Nehammer nu ar dori sa isi schimbe pozitia cu privire la interzicerea aderarii tarii noastre.

Austria este doar o parte a problemei, iar asta pentru ca in Spania e posibil sa vina un alt premier, fiind asteptat ca Pedro Sanchez sa plece, iar in Olanda da veni cu siguranta alt guvern dupa demisia lui Mark Rutte, astfel ca aderarea Romaniei la Schengen va ramane doar o foarte mare necunoscuta, cel putin pentru anul 2023, din pacate pentru noi.

“Un guvern cu partidul de extremă dreapta VOX ar îngreuna și mai mult procesul aderării României la Schengen, în contextul în care Spania a preluat, din 1 iulie, președinția Consiliului Uniunii Europene. Alegerile din toamnă din Olanda – înainte de aceste alegeri nu se va lua nicio hotărâre în privința aderării.

Problema rămâne în continuare la Viena. Sunt voci din interiorul PPE care spun că Nehammer nu își va schimba poziția, în ciuda faptului că lucrurile au avansat mult față de anul trecut. Cel mai important este ca Guvernul României, președintele României să-și facă treaba în mod profesionist. Nu este vorba de legalitate, este vorba de politică.”