E.ON, unul dintre cele mai mari grupuri de energie din toata Romania la ora actuala, a decis sa faca un foarte important anunt oficial cu privire la ceea ce a descoperit in urma unui studiu realizat la nivel national, iar asta pentru ca aduce in atentie centralele de locuinte si consumul de energie generat de catre ele.
E.ON vorbeste mai jos despre faptul ca 2/3 din energia unei locuinte este folosita incalzirii spatiului de locuit si a apei calde menajere, dar si ca 28% dintre cele in folosinta sunt mai vechi de 10 ani de zile, ceea ce desigur ca este o problema, pentru ca multe dintre ele nu mai dau randamentul necesar.
Conform celor de la E.ON Romania, aceste centrale consuma mai mult gaz decat o centrala noua, dar si decat una cu condensare, avand nevoie si de mai multa energie electrica, deci vorbim despre un dublu consum mai ridicat, in comparatie cu cel pe care l-am vedea in cazul folosirii unei centrale noi pe condensare.
E.ON Romania explica mai jos de ce un asemenea tip de centrala ar fi necesar pentru romani, si de ce romanii ar trebui sa se gandeasca foarte serios sa cumpere una la ora actuala, asa ca daca sunteti dornici sa cumparati vreuna, atunci ar fi bine sa va orientati dupa ofertele disponibile la ora actuala in tara.
Cel mai mare consum de energie din gospodărie revine asigurării încălzirii şi preparării apei calde menajere: mai mult de 2/3 din energia din locuințele noastre este folosită în acest scop. Totodată, studiul arată că 28% dintre centralele termice aflate în uz sunt mai vechi de 10 ani, așadar consumă mai mult gaz decât centralele termice noi, în condensare, dar și mai multă energie electrică pentru funcționarea lor propriu-zisă.
În condițiile în care centrala termică veche are un randament scăzut, care conduce la un consum mai mare, înlocuirea acesteia cu o centrală în condensare este una dintre cele mai indicate măsuri pentru a reduce costurile cu încălzirea.