X

Germania: Olaf Scholz Anunta Hotararea de ULTIMA ORA pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Germania i-a promis Romaniei, chiar recent, ca va sustine aderarea sa la Schengen in cursul anului 2023, iar Olaf Scholz ia deja o prima masura in acest sens, si asta pentru ca zilele acestea va face o vizita in Austria pentru a discuta cu Karl Nehammer chiar despre aceasta situatie a tarii noastre, ceea ce vine ca o surpriza extrem de buna pentru noi.

Germania are controale la granitele cu Austria la ora actuala, chiar daca ambele tari fac parte din Schengen, iar pentru Karl Nehammer aceasta este o problema, doarece in mod normal ele nu ar trebui sa existe, cerand eliminarea acestor controale pentru a se putea lua in considerare o posibila extindere a Spatiului Schengen la Romania si Bulgaria.

Germania nu a dezvaluit cum ar putea incerca Olaf Scholz sa-l convinga pe Karl Nehammer sa accepte aderarea Romaniei la Schengen, insa aceasta va fi una dintre teleme de discutie dintre cei doi cancelari in cursul acestor zile, astfel ca ramane sa vedem cat de mult ajutor ne poate oferi guvernul de la Berlin in aceasta problema.

“Cancelarul Germaniei Olaf Scholz vine la Viena pentru o vizită oficială. Pe lângă cooperarea în vecinătate, se discuta si extinderea Schengen. Cancelarul Karl Nehammer a anunțat acest lucru miercuri, după Consiliul de Miniștri. Prin urmare, subiectele ar trebui să fie cooperarea vecină și extinderea Schengen.

Berlin și Viena au opinii diferite în acest sens. Când vine vorba de migrație, în prezent se întâmplă multe în UE, a spus cancelarul. Acum trebuie să evaluam care este efectul acestor măsuri și cum funcționează de fapt protecția frontierei externe a UE și apoi putem discuta ulterior chestiunea aderării la Schengen. conform Kleine Zeitung.”

This post was last modified on iul. 20, 2023, 8:56 AM 08:56

Disqus Comments Loading...