Ministrul Apararii: Mesajele pentru Armata Romana, Anunturi de ULTIMA ORA Transmise Romanilor

Ministrul Apararii Mesajele Armata Romana Anunturi ULTIMA ORA Transmise Romanilor

Ministrul Apararii transmite mesaje importante, cu privire la Armata Romana, pentru toata Romania, iar asta deoarece Angel Tîlvăr vorbeste in mod oficial astazi despre Ziua Aviatiei Romane, pe care Fortele Aeriene o celebreaza pe cerul Romaniei cu aparatele din dotare, iar daca locuiti in Bucuresti, sigur ati vazut multe.

Ministrul Apararii vorbeste totusi si despre unele dintre dotarile pe care le are la dispozitie la ora actuala Armata Romana, si care sunt folosite de catre Fortele Aeriene, dar si despre ceea ce urmeaza sa mai fie achizitionat in cursul anilor urmatori, pentru ca aviatia tarii noastre sa fie si mai puternica pe viitor.

“Sărbătorim astăzi Ziua Aviației Române şi a Forţelor Aeriene, odată cu praznicul Sfântului și Slăvitului Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al aviatorilor români. Țara noastră a fost printre primele din lume care au înțeles potențialul aviației, iar printre pionierii aeronauticii mondiale s-au numărat și români precum Traian Vuia, Aurel Vlaicu sau Henri Coandă, care au avut contribuții importante la scrierea primelor pagini ale fascinantei istorii a zborului umanității.

Aducem, astăzi, un omagiu tuturor eroilor aviatori români căzuți la datorie de-a lungul timpului, în misiuni de luptă sau de antrenament. Datorăm recunoștință și profund respect tuturor generațiilor de militari care, în ultimii 110 ani și-au servit țara ca aviatori și personal aeronautic, dar și ca apărători antiaerieni și radiolocatoriști, luptând pentru a păstra sigur cerul României.Forțele Aeriene Române traversează una dintre cele mai faste perioade din istoria lor. Programele de înzestrare derulate în ultimii ani au asigurat dotarea cu tehnică modern pe toate componentele sale acționale.

După operaționalizarea primei escadrile de F-16, în acest an am făcut pași decisivi pentru asigurarea următoarelor două escadrile. Cele 32 de aeronave F-16 achiziționate de la Guvernul Regatului Norvegiei vor sosi în România spre sfârșitul acestui an și în anii următori și vor asigura operarea pentru o perioadă de tranziție, de minimum 10 ani, către avioanele de generația a V-a, de tip F-35.

Am finalizat prima etapă a dotării Forțelor Aeriene Române cu sisteme de rachete sol-aer cu bătaie Patriot, care aduc României un plus important de securitate a spațiului aerian în această regiune atât de încercată din punct de vedere al securității. În domeniul radiolocației, Forțele Aeriene Române au încheiat o primă etapă de dotare cu radare digitale de înaltă performanță.

Asigurând cu promptitudine și acuratețe date și informații în sistemul național de supraveghere a spațiului aerian, precum și în sistemul integrat aliat. La mulți ani tuturor celor care își servesc Țara în rândurile Forțelor Aeriene Române și rezerviștilor acestei categorii de forțe a Armatei! Fie ca cerul României să fie întotdeauna senin!”