Romania: Anunt Oficial de ULTIMA ORA de la Viktor Orban si Ungaria privind Aderarea la Schengen

Romania Anunt Oficial ULTIMA ORA Viktor Orban Ungaria Aderarea Schengen

Romania continua eforturile majore cu privire la aderarea la Schengen, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea, un anunt oficial venit de la premierul Ungariei, Viktor Orban, ne pune in vedere faptul ca ambitiile noastre sunt in atentia sa, iar el ne sustine cu privire la intrarea in spatiul fara controale la granitele interne ale tarilor.

Romania colaboreaza cu Ungaria lui Viktor Orban din foarte multe puncte de vedere, iar aderarea tarii noastre la Schengen in momentul de fata ar fi extrem de benefica, si asta pentru ca vorbim despre eliberarea punctelor vamale de controale, usurarea tranzitului de marfuri, si beneficii economice foarte mari din multe puncte de vedere.

Romania lucreaza tot mai intens sub conducerea guvernului lui Marcel Ciolacu pentru a se asigura de faptul ca aderarea la Schengen va avea loc in perioada imediat urmatoare, poate chiar pana la finalul anului 2023, insa e greu de spus daca acest lucru se va intampla, sau nu, avand in vedere situatia actuala complicata la nivelul Uniunii Europene privind migratia.

“Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state. Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul ungar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen,

Si a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință. În cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a evidențiat și importanța transmiterii de mesaje de susținere a solidarității și unității la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE și NATO pentru Ucraina în contextul agresiunii militare a Rusiei.”