Spania: Decizia Oficiala de ULTIMA ORA a Grande-Marlaska care Vizeaza Schengen si Romania

Spania Decizia Oficiala ULTIMA ORA Grande-Marlaska Vizeaza Schengen Romania

Spania anunta in mod oficial o decizie de ultima ora luata de catre ministrul de interne, Fernando Grande-Marlaska, iar asta pentru ca el a confirmat in mod oficial faptul ca guvernul lui Pedro Sanchez depune eforturi sustinute pentru ca noul pact privind migratia sa fie semnat cat mai repede, pentru securizarea Schengen pentru anii urmatori.

Spania vrea ca pactul privind migratia si sistemul de azil sa fie semnat cat mai repede, aderarea Romaniei la Schengen fiind foarte serios ajutata, iar in acest sens au loc discutii acum la Logrono intre ministrii de interne ai UE, pentru a se ajunge la o intelegere acest pact, inainte de a incepe negocierile cu Consiliul Uniunii Europene, cat mai curand.

Spania vrea sa incheie acest pact chiar daca va derula alegeri interne in cursul perioadei imediat urmatoare, dar e important ca el sa fie semnat inainte de anul 2024, cand se va schimba legislativul european, iar incheierea unui alt pact va fi si mai mult amanata, aderarea Romaniei la Schengen depinzand serios de acest calendar.

“Mergem înainte. Echipele noastre tehnice lucrează și ele într-un mod important în această perioadă și sperăm că până la sfârșitul acestei luni putem sti care este poziția Consiliului (de miniștri) de a începe trilogurile, adică negocierea finală cu Consiliul UE. Am subliniat necesitatea de a lupta împotriva imigrației ilegale.

Oprind rețelele care pun viața multor ființe umane în pericol și făcând-o compatibilă cu o migrație legală, sigură și ordonată. Indiferent de ceea ce s-ar putea întâmpla, președinția spaniolă va continua să lucreze și va continua să depună tot ce e mai bun pentru ca multe dintre problemele care sunt deja în așteptarea aprobării definitive pozitive.”