X

Italia: Meloni Anunta Hotararea de ULTIMA ORA cu Masuri Ferme pentru Schengen si Romania

Italia isi contina politica de masuri ferme pentru Schengen, care va avea impact inclusiv in Romania, iar asta pentru ca premierul Giorgia Meloni a anuntat in mod oficial faptul ca in data de 23 iulie va avea loc la Roma o conferinta internationala cu privire la migratie, la care vor participa multi sefi de state din zona Mediteraneana.

Italia explica mai jos faptul ca Giorgia Meloni l-a invitat pe presedintele Tunisiei, Kais Saied, sa participe la aceasta conferinta, dar separat din el vor veni si alti sefi de state din tarile din care vin multi migranti catre Uniunea Europeana, scopul fiind gasirea unor solutii pentru reducerea migratiei ilegale catre UE, prin oprire aplecarilor din tari terte.

Italia actioneaza singura in aceasta perioada dupa ce a incercat sa colaboreze cu Uniunea Europeana, si nu numai, pentru a gasi solutii in vederea reducerii migratiei ilegale, insa in lipsa unor masuri concrete care sa aiba succes pana acum, Giorgia Meloni actioneaza singura pentru a incerca sa obtina rezultatele dorite, doar ca folosindu-se de propriile resurse disponibile acum.

“Duminica viitoare, 23 iulie, la Roma va avea loc conferința internațională privind migrația. Președintele Saied va avea printre protagoniști dar vor participa mai mulți șefi de stat și de guvern mediteraneeni. Îl văd ca începutul unui drum care poate permite un parteneriat diferit de trecut. În Tunis a fost atins un obiectiv important.

Datorită muncii liderilor implicați și a echipelor de negociere. Suntem mulțumiți de memorandumul de înțelegere semnat astăzi, conform căruia acordul reprezintă un pas în plus pentru crearea unui adevărat parteneriat între Tunisia și Uniunea Europeană care să poată răspunde la problema imigrației și dezvoltării economice pentru ambele părți.”

This post was last modified on iul. 21, 2023, 9:36 AM 09:36

Disqus Comments Loading...