Ministrul Apararii: Masuri pentru Armata Romana, Anunturi de ULTIMA ORA care Vizeaza Romania

Ministrul Apararii Masuri Armata Romana Anunturi ULTIMA ORA Vizeaza Romania

Ministrul Apararii anunta in mod oficial o serie de foarte importante masuri care au fost luate pentru Armata Romana de catre autoritatile din Romania, iar anunturile d emai jos ne pun in vedere dotarile pe care Guvernul Romaniei a decis sa le cumpere pentru a asigura militarii de dotarea cea mai buna posibila pentru o tara ca a noastra.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre toate investitiile facute in ultimii ani pentru a i se asigura Armatei Romane capacitatea de lupta cat mai buna pentru a isi desfasura in siguranta si cu succes misiunile la care participa, fie ca este vorba despre exercitii internationale, sau misiuni in teatre de razboi.

“In 2023, am finalizat prima etapă a dotării Forțelor Aeriene Române cu sisteme de rachete sol-aer cu bătaie Patriot. Cele patru sisteme care au intrat deja în dotarea Regimentului 74 Patriot aduc României un plus important de securitate a spațiului aerian în această regiune atât de încercată din punct de vedere al securității.

În domeniul radiolocației, Forțele Aeriene Române au încheiat o primă etapă de dotare cu radare digitale de înaltă performanță, asigurând cu promptitudine și acuratețe date și informații în sistemul național de supraveghere a spațiului aerian, precum și în sistemul integrat aliat. Sunt în pregătire și alte programe de înzestrare și proiecte majore de modernizare a infrastructurii, care vor asigura Forțelor Aeriene Române anvergura pe care ne-o dorim ca stat aliat care își asumă cu responsabilitate îndatoririle și își împlinește menirea de furnizor de securitate și stabilitate în regiune.

Vreau să vă transmit, în numele echipei de conducere a Ministerului Apărării Naționale și al meu personal, întreaga apreciere și deplinul respect pentru dăruirea cu care vă îndepliniți îndatoririle de serviciu și pentru faptul că sunteți pregătiți 24 de ore din 24 să interveniți în cel mai scurt timp pentru îndeplinirea importantelor sarcini de apărare a spațiului aerian național și aliat.

Nu suntem singuri în această misiune și nu ne este indiferent când și alții au nevoie de ajutorul nostru. Așa cum forțele aeriene ale altor aliați ni s-au alăturat aici, acasă, pentru a complementa eforturile proprii de apărare a spațiului aerian, tot așa și Forțele Aeriene Române sunt prezente, pentru a doua oară, în Baza Aeriană Šiauliai, cu 4 aeronave F-16 Fighting Falcon și 100 de militari pentru apărarea spațiului aerian al Țărilor Baltice.

Dislocarea în România a aeronavelor italiene Eurofighter, a celor spaniole F-18, care și-au încheiat recent misiunile de Vigilență Aeriană Întărită (Enhanced Vigilance Activity) sub comandă NATO, desfășurarea sistemului francez de apărare aeriană Mamba, a radarului forțelor spaniole.””