X

Volodimir Zelenski: 2 Anunturi Oficiale privind Masuri Luate de Ucraina in Razboi

Volodimir Zelenski anunta in mod oficial 2 anunturi foarte importante cu privire la masurile oficiale luate de Ucraina in plin razboi cu Ucraia, prima avand legatura cu Banca Nationala a Ucrainei, care a decis sa sanctioneze o banca detinuta de catre oligarhii rusi.

Volodimir Zelenski explica deasemenea mai jos faptul ca Ucraina a trimis 300.000 de tone de alimente in Etiopia si 90.000 de tone de cereale tarii, transportul constant de alimente catre Africa fiind esential pentru sustinerea oamenilor care au nevoie de hrana la ora actuala.

“Ca parte a Inițiativei pentru cereale din Marea Neagră, Ucraina a trimis aproape 300.000 de tone de alimente în Etiopia și alte 90.000 de tone de cereale, ca parte a unei inițiative separate #GrainfromUkraine.

Ucraina este încă pregătită să rămână garantul securității alimentare mondiale. De asemenea, este interesat de dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Etiopia în domeniile securității, digitalizării și altele.

În timpul primei discuții telefonice din istoria relațiilor bilaterale cu prim-ministrul Etiopiei, Abiy Ahmed Ali a vorbit despre retragerea unilaterală a Rusiei din Inițiativa privind cerealele Mării Negre, blocarea ilegală a transportului maritim și bombardarea infrastructurii portuare și energetice a Ucrainei. Aceștia au discutat despre pregătirile pentru Summitul Global pentru Pace și l-au invitat pe prim-ministru să viziteze Ucraina.

Este necesar să se creeze o platformă de dialog cu țările africane. Vocea Etiopiei, a Uniunii Africane, a întregii Africi este foarte importantă pentru noi.

Astăzi există o decizie importantă a Băncii Naționale a Ucrainei cu privire la o instituție financiară care funcționează în țara noastră și deținută de oligarhi ruși – aceștia sunt sancționați în diferite jurisdicții.

Au fost aplicate sancțiuni NSDC. Și acum va fi corect ca Cabinetul de Miniștri al Ucrainei să ia în considerare de urgență propunerile relevante ale Băncii Naționale a Ucrainei și să le susțină cu privire la această instituție financiară în interesul deponenților, de dragul stabilității financiare și al justiției elementare.

Am vorbit astăzi și cu premierul Shmygal despre o altă problemă care ar trebui luată în considerare, în special, prin prisma justiției: cheltuielile bugetare. I-am propus șefului guvernului doi pași.

Primul: să găsești fonduri extrabugetare pentru proiecte care chiar sunt necesare acum. Există oameni în lume care pot ajuta. Al doilea: i-a cerut primului ministru să ia în considerare înlocuirea ministrului culturii și politicii informaționale al Ucrainei.

Separat, vreau să fac un apel către toți reprezentanții autorităților locale din țara noastră: oamenii ar trebui să simtă că resursele bugetare sunt folosite corect și corect. Toată lumea înțelege despre ce este vorba. Pavajul, decorarea orașelor, fântânile vor aștepta – prima este victoria.

This post was last modified on iul. 20, 2023, 11:33 PM 23:33

Disqus Comments Loading...