Germania: Masura de ULTIMA ORA pentru Grecia, ce Efecte are in Schengen si Romania

Germania Masura ULTIMA ORA Grecia Efecte Schengen Romania

Germania a anuntat in mod oficial o masura de ultima ora pentru Grecia, una care vine ca o surpriza majora in contextul actual, dar una care este necesara din cauza unei foarte serioase cresteri a numarului de migranti catre Uniunea Europeana si Spatiul Schengen, o nava urmand a fi trimisa sa patruleze zona din Marea Mediterana prin care ei se deplaseaza.

Germania trimite nava Frankfurt am Main pentru a face misiuni de recunoastere in Marea Mediterana intre Grecia si Turcia, iar asta pentru ca in zona este nevoie de o monitorizare mai stricta a navelor care tranziteaza regiunea, si care incearca sa ajunga in mod ilegal pe tarmurile Uniunii Europene, pentru a duce oameni in Schengen.

Germania nu va interveni in vreun fel in oprirea migrantilor cu aceasta nava, ea fiind una parte a flotei NATO, dar este pentru transport, nu dotata cu echipamente militare ofensive, sau defensive, astfel ca in functie de situatiile din teren, ar putea chema ajutoare de la Grecia sau Turcia, insa securizarea granitelor Schengen ajuta la aderarea Romaniei.

“Sarcina noastră este să colectăm informații și să ne formăm o imagine de ansamblu asupra mișcărilor de migrație și a activităților de contrabandă. Nava de aprovizionare Frankfurt pe Main este trimisă ca parte a unei forțe de recunoaștere a NATO pe una dintre cele mai periculoase rute de migrație din Europa.

Ofițerii turci și greci sunt așteptați să urce la bordul navei pentru a colecta informații într-o regiune în care există tensiuni între cele două țări NATO. De asemenea, constatările vor fi transmise agenției de frontieră a UE Frontex, care a fost acuzată că a acoperit respingerea forțată a migranților în Marea Mediterană.”