MAE: Intalnire intre Luminita Odobescu si Ambasadoarea Tunisiei in Romania

MAE Intalnire intre Luminita Odobescu si Ambasadoarea Tunisiei in Romania

Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei anunta intalnirea dintre ministrul Luminita Odobescu si ambasadoarea Tunisiei la Bucuresti, Raja Jhinaoui Ben Ali, ele discutand despre cooperarea dintre cele doua tari, impreuna cu alte teme de discutie relevante pentru cele doua natiuni.

Ministrul român al afacerilor externe, Luminița Odobescu, a primit-o vineri, 21 iulie 2023, pe ambasadoarea Republicii Tunisiene la București, Raja Jhinaoui Ben Ali, în vizită de rămas-bun.

Cu prilejul discuțiilor, cei doi oficiali au realizat o trecere în revistă a principalelor teme aflate pe agenda relațiilor bilaterale româno-tunisiene, cu accent pe perspectivele continuării dialogului politic dintre cele două țări în anul 2023, an în care România și Tunisia celebrează 60 de ani de relații diplomatice. În acest context, ministrul de externe român a exprimat aprecierea pentru vizita oficială în România pe care omologul său tunisian, ministrul Nabil Ammar, urmează să o efectueze în a doua parte a acestui an.

Șefa diplomației române a apreciat buna colaborare cu ambasadoarea Tunisiei pe durata mandatului acesteia la București, atât în planul relațiilor bilaterale româno-tunisiene, cât și în calitatea acesteia de decan al Grupului ambasadorilor statelor africane la București.

La rândul său, ambasadoarea Raja Jhinaoui a mulțumit pentru susținerea permanentă din partea României, cu precădere în contextul pandemiei de Covid-19, când partea română a transmis Tunisiei ajutoare, sub formă de vaccinuri și echipe de personal medical. De asemenea, a mulțumit pentru sprijinul acordat de autoritățile române de resort pentru repatrierea cetățenilor tunisieni aflați pe teritoriul ucrainean, după izbucnirea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

La finalul întrevederii, oficialul român a adresat mulțumiri ambasadoarei tunisiene la București pentru întreaga sa activitate desfășurată în România și i-a urat succes în misiunile sale viitoare.