X

Ministrul Apararii: Aprobarea de ULTIMA ORA pentru Armata Romana la Cererea URGENTA a DSU

Ministrul Apararii a confirmat in mod oficial aprobarea unei cereri urgente venite de la DSU pentru Armata Romana, iar asta deoarece in cursul acestei zile a fost confirmat un nou zbor umanitar pe care Fortele Aeriene urmeaza sa il desfasoare pentru a transporta un pacient cu arsuri la un spital din Germania.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre aeronava folosita pentru transport, iar separat MApN aduce in atentie exercitiile militarilor Armatei Romane in cadrul Mountain Spirit 23, plus acostarea navei scoala Mircea la portul militar Taranto, plus deplasarea pe care urmeaza sa o faca pana in Turcia, zilele acestea.

“Am aprobat, la solicitarea DSU, executarea unei misiuni umanitare pentru transportarea aeriană a unui pacient, diagnosticat cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corpului, către un spital din Germania. Aeronava militară de tipul C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat în această dimineață din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, cu destinația Lubeck.

Misiunea se execută la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență. Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul Spitalului Clinic de Urgență – București, iar transportul de la unitatea spitalicească către aeroport s-a realizat cu o ambulanță a SMURD.

Militarii români, francezi și polonezi au participat la MOUNTAIN SPIRIT 23, exercițiu în Carpații României condus de Brigada 61 Montană din Miercurea Ciuc. Scopul acestui exercițiu a fost exersarea abilităților operaționale, partajarea procedurilor de lucru în comun, urmat de un contraatac împotriva unei invazii fictive a inamicului, în mediu montan.

Nava-școală „Mircea” aflată în marș internațional de instrucție, cu 76 de cadeți români și străini la bord, a plecat miercuri, 19 iulie, din portul militar din Taranto, Italia, după o escală de patru zile. La sosirea navei în port, sâmbătă, 15 iulie, marinarii militari au fost întâmpinați de Consulul General al României la Bari, Doamna Lucreția Tănase. Aceasta a urcat la bord pentru a discuta cu comandantul navei detaliile activităților de reprezentare organizate de Consulatul General al României la Bari, pe durata staționării navei-școală „Mircea” în portul din sudul Italiei.

Pentru că nava a acostat în Taranto pe timpul weekend-ului, echipajul navei și studenții au avut ocazia de a merge într-o excursie organizată, în care au vizitat atracțiile turistice ale zonei, respectiv orașele Ostuni, Polignano a Mare și Alberobello. Miercuri, 19 iulie, nava-școală „Mircea” a părăsit portul militar din Taranto pentru ultima escală din acest marș de instrucție, înainte de revenirea la Constanța, orașul-port Izmir, din Turcia.”

This post was last modified on iul. 22, 2023, 12:15 PM 12:15

Disqus Comments Loading...