Ministrul Mediului: Foarte IMPORTANT Anunt privind Romania si Republica Moldova, Colectarea Selectiva a Deseurilor

Ministrul Mediului Foarte IMPORTANT Anunt Romania Republica Moldova Colectarea Selectiva Deseurilor

Ministrul Mediului a facut un foarte important anunt de ultima ora cu privire la Romania si Republica Moldova, iar asta pentru ca Mircea Fechet aduce in atentia a milioane de oameni prioritatile PNL cu privire la reformele care trebuie realizate atat in tara noastra, cat si in cadrul tarii noastre vecine.

Ministrul Mediului aduce in atentie inclusiv ceea ce promoveaza ministerul sau in materie de colectare selectiva a deseurilor, iar asta pentru ca vorbim despre masuri care sunt cerute de catre Comisia Europeana, si care trebuie sa fie implementate inclusiv in Romania, pe termen lung.

“România și Republica Moldova sunt mult mai mult decât state vecine, iar consolidarea cooperării dintre țările noastre, precum și susținerea Republicii Moldova în realizarea reformelor esențiale sunt priorități ale Partidului Național Liberal. M-am bucurat astăzi să fiu alături de prieteni la Slănic Moldova, printre care președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, parlamentari din ambele state, dar și primari interesați de dezvoltarea comunităților lor.

Îi mulțumesc domnului primar liberal Gheorghe Baciu pentru că ne-a găzduit și pentru că ne-a oferit oportunitatea de a discuta noi proiecte. La nivel bilateral, în domeniul mediului, România și Republica Moldova au o serie întreagă de proiecte în ceea ce privește colaborarea în domeniul apelor, în sectorul forestier, dar și în cel al schimbărilor climatice și al siturilor contaminate. I-am asigurat pe cei prezenți de întregul meu sprijin, dar și al PNL pentru modernizarea Republicii Moldova.

MMAP continuă seria de conferințe regionale dedicate colectării separate a deșeurilor, în scopul promovării campaniei Reciclăm în România, la Arad, în prezența autorităților locale și a unor experți în problemele de mediu și în domeniul reciclării deșeurilor din Regiunea de dezvoltare Vest. La eveniment au participat ca speakeri Mihai Drăgan – director Direcția Comunicare MMAP, Florian Pop.

Country Manager FCC Environmental Services România, Mihai Toader – Project Manager Asociația Respo DEEE, Anca Severin – director de marketing și comunicare la Compania RetuRO SGR, Lorenzo Barabaș – director general Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, Dan Pascu – Director General al SC Retim Ecologic Service Arad, Victor Balaniuc – General Manager CODRU Festival 2023 și Cristian Bucureștianu – Președintele Asociației CODRU Festival.

”Avem una din cele mai reduse rate de reciclare a deșeurilor municipale din Uniunea Europeană, 14% după datele Eurostat. Colectarea deșeurilor este un pas important în tranziția către un stil de viață sustenabil și dacă nu acționăm azi, generațiile viitoare vor fi afectate puternic.””