Ministrul Sanatatii: Decizia de ULTIM MOMENT cu Schimbari Institutionale foarte Importante

Ministrul Sanatatii Decizia ULTIM MOMENT Schimbari Institutionale Importante

Ministrul Sanatatii a anuntat oficial o decizie de ultim moment cu o serie de schimbari institutionale foarte importante, iar asta pentru ca mai jos puteti vedea noul ordin cu numarul 2396, acesta fiind semnat special pentru a stabili cum sunt create comisiile si subcomisiile de specialitate din cadrul ministerului.

Ministrul Sanatatii a semnat acest orgin pentru a crea noi mecanisme dedicate crearii acestor comisii si subcomisii, astfel ca este important de stiut cum sunt ele gandite de acum incolo, iar asta pentru ca modificarile vor stabili si modul in care ele ar putea functiona, in final, dupa ce vor fi create in cadrul ministerului.

“Se înființează și funcționează ca organisme consultative ale Ministerului Sănătății: comisii de specialitate cu corespondent în nomenclatorul de specialități medicale; subcomisii; grupuri tehnice de lucru multidisciplinare. Comisiile de specialitate, subcomisiile și grupurile tehnice de lucru multidisciplinare sunt subordonate ministrului sănătății. Denumirea comisiilor de specialitate și subcomisiilor se regăsește în anexa nr. 1 la prezentul ordin.

Componența nominală a organismelor consultative prevăzute la art. 1 alin. (1) se aprobă prin ordin al ministrului sănătății. Coordonarea comisiilor de specialitate este asigurată de structura cu atribuții în domeniul asistenței medicale din cadrul Ministerului Sănătății prin: elaborarea proiectelor de ordin pentru constituirea, organizarea și funcționarea comisiilor de specialitate, subcomisiilor și grupurilor tehnice de lucru multidisciplinare ale Ministerului Sănătății.

Arhivarea documentelor care rezultă din procesul de numire a membrilor comisiilor de specialitate, subcomisiilor și grupurilor tehnice de lucru multidisciplinare ale Ministerului Sănătății; elaborarea documentelor necesare decontării contravalorii cheltuielilor de deplasare în alte localități și de cazare, ocazionate de participarea la întâlnirile comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății, convocate de ministrul sănătății sau de reprezentanții desemnați.

Arhivarea convocatoarelor și a proceselor-verbale ale ședințelor organizate de structurile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, pe domeniile de competență. În înțelesul prezentului ordin, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificați: comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății sunt organisme consultative cu corespondent în nomenclatorul de specialități medicale, medico-dentare și farmaceutice.

Care furnizează expertiza necesară pe baza căreia Ministerul Sănătății coordonează din punct de vedere științific, profesional și metodologic asistența medicală; subcomisiile sunt organisme consultative cu corespondent pentru un domeniu al unei specialități medicale, medico-dentare și farmaceutice din rețeaua de asistență medicală; grupurile tehnice de lucru multidisciplinare sunt organisme consultative care au atribuții de coordonare pentru patologii sau problematici comune mai multor specialități medicale.”