Romania: PROBLEME cu Aderarea la Schengen, Anunturi de ULTIMA ORA ale UE, Bulgariei si Olandei

Romania Probleme Aderarea Schengen Anunturi ULTIMA ORA UE Bulgariei Olandei

Romania are problemele substantiale cu aderarea la Schengen repuse in lumina de catre noi anunturi venite direct de la Bulgaria si Olanda, iar asta pentru ca un anunt oficial al Ministerului de Interne al tarii aduce in atentie ca desi Comisia Europeana sustine aderarea tarilor, exista inca multe de facut pana cand se va intampla asta.

Romania este sustinuta de Comisia Europeana pentru aderare la Schengen impreuna cu Bulgaria, conform comisarului Ylva Johansson, dar Olanda nu este inca total convinsa de faptul ca sunt indeplinite toate conditiile pentru ca bulgarii sa adere si sa protejeze granitele, si vor sa vada dovezi clare ale acestor lucruri, cat mai curand.

Romania depinde de Bulgaria pentru a adera la Schengen, iar ministrul de interne al Olandei a afirmat ca inca nu e momentul ca bulgarii sa adere, deci ne blocheaza inclusiv noua intrarea, desi Comisia Europeana este de acord cu ea, astfel ca lunile urmatoare vor fi decisive cu privire la o posibila aderare in cursul anului 2023 pentru ambele tari.

“Comisarul european Johansson a fost categoric că ambele țări au sprijinul deplin al Comisiei Europene pentru aderarea țării noastre la spațiu. Ministrul Stoyanov și comisarul european Johansson și-au exprimat disponibilitatea pentru o coordonare strânsă și o muncă comună pentru a obține o decizie pozitivă până la sfârșitul anului.

Ministrul Van der Burg a spus că este familiarizat cu constatările Raportului privind statul de drept. În scurt timp, guvernul bulgar a făcut mulți pași importanți, acest lucru este monitorizat și remarcat, a explicat el și a subliniat că este necesară implementarea modificărilor legislative în practică. El și-a exprimat disponibilitatea de a continua dialogul privind aderarea Bulgariei la Schengen.”