Rusia Acuzata de Volodimir Zelenski de Uciderea a Doi Copii, Crearea unei Crize Alimentare

Rusia este acuzata de catre Volodimir Zelenski ca a ucis inca doi copii cu un atac de artilerie care a fost indreptat impotriva satului Drujba din regiunea Donetk, insa vorbim doar despre o continuare a atrocitatilor pe care armata rusa le-a tot facut in ultimul an de zile, fara oprire.

Volodimir Zelenski acua deasemenea Rusia de faptul ca genereaza o noua criza alimentara, lasand sute de milioane de oameni din Africa fara o parte dintre alimentele necesare vietii, ele fiind livrate de catre Ucraina, pe coridorul de transport din Marea Neagra.

“Datorită acțiunilor Rusiei, lumea este din nou în pragul unei crize alimentare. Un total de 400 de milioane de oameni din multe țări din Africa și Asia sunt expuși riscului de foame. Împreună, trebuie să evităm o catastrofă alimentară globală.

A avut o conversație telefonică cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. El a mulțumit pentru întâlnirea fructuoasă de la Istanbul din 7 iulie și pentru poziția de principiu a Turciei cu privire la aderarea Ucrainei la NATO.

Am coordonat eforturile de restabilire a activității Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră. Deblocarea „culoarului de cereale” este o prioritate absolută.

Am discutat despre implementarea #PeaceFormula. I-am cerut președintelui Erdogan să faciliteze întoarcerea prizonierilor ucraineni, în special a tătarilor din Crimeea.

Rusia a ucis încă doi copii astăzi. Atacul de artilerie rusească asupra satului Druzhba, comunitatea Toretsk, regiunea Donețk. O fată născută în 2007 și un băiat născut în 2013 au murit.

Regiunea Cernihiv, satul Honcharivske – o rachetă lovită. Două femei au fost ucise, demolarea molozului este în curs… Au fost avariate un cămin cultural, o școală, clădiri de locuințe. Condoleanțe rudelor și prietenilor decedatului!

Astăzi, rachetele și dronele rusești au lovit din nou Odesa și regiunile noastre sudice. În total, de la începutul săptămânii, peste 20 de persoane au suferit de teroarea rusă doar în regiunea Odesa. Printre ei se numără și doi copii.

Doar răul absolut poate provoca astfel de lovituri. Vom răspunde. În plus, va exista și mai multă consolidare a lumii pentru apărare și pentru acțiune comună, și mai multă energie pentru victorie, și mai multă dorință de dreptate, pedeapsa dreaptă a Rusiei pentru toate crimele acestui război. Și această pedeapsă va fi.”