Spania: Hotarare de ULTIMA ORA, Ignora Polonia si Ungaria, Ajuta Romania sa Adere la Schengen

Spania Hotarare ULTIMA ORA Ignora Polonia Ungaria Ajuta Romania Adere Schengen

Spania isi mentine promisiunea facuta Romaniei in ceea ce priveste aderarea la Schengen, astfel ca a decis sa ignore Polonia si Ungaria, care vor sa blocheze intr-o buna masura adoptarea noului pact privind migratia si sistemul de azil, si va incerca sa obtina votarea sa chiar daca nu exista unanimitate intre statele UE.

Spania a gazduit zilele acestea o reuniune a ministrilor de interne din UE, discutandu-se despre adoptarea noului pact privind azilul si migratia ilegala, iar ministrul de interne al guvernului de la Madrid a afirmat ca indiferent ce vor Polonia si Ungaria, pactul poate fi adoptat chiar daca ele nu-si dau acordul in acest sens, pentru ca nu e nevoie de el.

Spania spune ca imigratia ilegala este o provocare, nu o problema, si ca trebuie gestionata criza actuala, noul pact facand exact acest lucru, iar aderarea Romaniei la Schengen va contribui semnificativ la securizarea Uniunii Europene, majoritatea statelor fiind de acord cu modificarile propuse, exceptand Polonia si Ungaria.

“Ne-am înțeles direct în a asigura că, după șapte sau opt ani de blocare a reînnoirii politicii de migrație, acum ne aflăm într-o situație mai bună pentru că există încredere între statele membre. Putem gestiona împreună criza migrației din Insulele Canare. Vrem ca pactul să fie aprobat definitiv până la sfârșitul legislaturii europene, în mai puțin de un an, este necesar.

Mai este mult de parcurs, dar suntem într-o linie dreapta, care trebuie înfruntată cu seninătate si fără grabă, dar fără. Imigrația nu este o problemă, este o provocare. Lupta împotriva neregulilor nu se opune migrației legale, sigure și ordonate. Deși Polonia și Ungaria și-au menținut aceeași poziție ca la întâlnirea din 8 iunie, s-au făcut progrese.”