X

Discutiile lui Volodimir Zelenski cu Jens Stoltenberg pentru Noi Masuri privind NATO

Volodimir Zelenski vorbeste despre discutiile pe care le-a purtat cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, despre implementarea deciziilor luate la Vilnius, inclusiv pentru Ucraina, ele fiind importante pentru securizarea viitorului tarii, chiar daca razboiul nu se va termina prea curand.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea si despre curajul pe care-l au soldatii Ucrainei la ora actuala in luptele impotriva armatei ruse, iar asta pentru ca desi ofensiva ucraineana se desfasoara in continuare in sudul tarii, in est rusii au lansat o ofensiva proprie, ceea ce ingreuneaza eliberarea de teritorii noi.

“Am avut o conversație telefonică cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Aceștia au discutat despre implementarea acordurilor încheiate în cadrul Summit-ului Alianței de la Vilnius, precum și acțiuni ulterioare privind integrarea Ucrainei în NATO.

Ei au împărtășit evaluări despre situația actuală din Marea Neagră și riscurile pe care aceasta le prezintă pentru securitatea alimentară globală.

Au fost stabilite prioritățile și pașii viitori necesari pentru deblocarea și funcționarea durabilă a „culoarului de cereale” al Mării Negre.

Destinul Ucrainei este să fie puternică, să fie o parte liberă a lumii libere. Ucraina știe să lupte și știe să câștige.

Libertatea poporului nostru este asigurată de curajul războinicilor noștri. A 110-a brigadă mecanizată separată, numită după generalul-colonel Mark Bezruchka al Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, vă mulțumesc pentru puterea dumneavoastră ucraineană!

Apărătorii resping atacurile constante ale inamicului și oferă Ucrainei rezultatul atât de necesar în apărarea pozițiilor noastre. În fiecare zi, soldații brigăzii aduc libertatea mai aproape de toți copiii noștri, familiile – toată Ucraina. Pro Libertate. Pentru libertate. Pentru Ucraina!”

This post was last modified on iul. 23, 2023, 12:03 AM 00:03

Disqus Comments Loading...