X

Ministerul Apararii: Anuntul cu o Informare IMPORTANTA Privind Armata Romana si Soldatii Romani

Ministerul Apararii le vorbeste in mod oficial romanilor din intreaga tara, in cadrul unei informari importante, despre soldatii care fac parte din fortele armate ale tarii, mai exact despre detasamentul Carpathian Vipers, si despre rolul pe care il are un specialist in cadrul atelierului de sisteme, in mod obisnuit.

Ministerul Apararii explica mai jos de ce sunt importanti acesti specialisti pentru felul in care isi desfasoara activitatea intr-un detasament de acest gen, sa ca este important sa stim ceea ce se intampla, si asta deoarece vorbim despre un detasament care face parte din trupele NATO ale Romaniei, detasate in alte tari.

“Activitatea detașamentului „Carpathian Vipers” este concentrată în jurul celor patru mari „păsări de dural”. Tratate cu mare atenție de către fiecare dintre membrii contingentului, avioanele și piloții acestora sunt vedetele cu care executăm misiunea de Poliție Aeriană întărită în țările baltice. În spatele cortinei, ascunsă de ochii spectatorilor, se află o echipă întreagă de specialiști.

Fără de care activitatea de zbor și misiunea în sine nu s-ar putea desfășura în condiții de siguranță. Împărțiți în secții, ateliere și formațiuni, aceștia sunt uniți de profesionalism, trăsătura definitorie a tuturor militarilor specialiști din echipa „Carpathian Vipers”. Maistrul militar clasa a II-a, Gabriel Olteanu, este specialist Environmental Control System (ECS) sau climatizare din cadrul atelierului Sisteme al contingentului „Carpathian Vipers”.

Născut în municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău, acesta a finalizat programul de formare a maiștrilor militari, arma Aviație, specializare avion-motor, din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” în anul 2010. Fiind al 4-lea din promoție, la prima repartiție a decis să aleagă Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic Boboc pentru a fi mai aproape de familie.

Timp de 5 ani de zile a lucrat la linie ca maistru specialist IAR-99. După această perioadă, a luat o decizie radicală pentru viitorul său. A renunțat la confortul unui loc de muncă aproape de familia de proveniență și a profitat de oportunitatea de a deservi cea mai nouă aeronavă a Forțelor Aeriene, avionul F-16. Astfel că, în 2015, a fost selectat pentru cursul de pregătire în vederea exploatării avionului F-16 în Portugalia.

„Am ales să plec la curs pentru că era momentul să fac o schimbare în carieră. În Portugalia, timp de aproximativ 2 ani, am continuat pregătirea pe specializarea mea, avion-motor. În 2017, când m-am întors, eram deja încadrat pe funcție la Baza 86 Aeriană Borcea.” Pregătirea pentru exploatarea avionului F-16 s-a făcut pe mai multe sisteme, respectiv hidraulică, combustibil și hidrazină și ECS.”

This post was last modified on iul. 23, 2023, 9:02 AM 09:02

Disqus Comments Loading...