Ministerul Apararii: Decizie pentru Armata Romana, Anunt de ULTIMA ORA cu Actiunile Desfasurate

Ministerul Apararii Decizie Armata Romana Anunt ULTIMA ORA Actiunile Desfasurate

Ministerul Apararii confirma in mod oficial pentru romani o decizie extrem de importanta legata de Armata Romana, iar asta pentru ca in cursul zilelor trecute tara noastra a devenit parte a Comandamentului NATO din Sarajevo, fiind arborat inclusiv steagul tarii noastre la unitatea militara, in prezenta ambasadorului roman din Bosnia și Herțegovina.

Ministerul Apararii explica mai jos ceea ce reprezinta aceasta decizie cu privire la Armata Romana, iar separat vorbeste si despre presa militara, care a implinit 164 de ani de activitate, documentand foarte multe dintre actiunile la care au participat militarii romani pana la ora actuala, in exercitii, sau teatre de operatiuni.

“Începând cu 19 iulie România s-a alăturat Comandamentului NATO din Sarajevo. Generalul de brigadă Pamela McGaha, comandantul NATO HQ Sarajevo, și Anton Păcurețu, ambasadorul României în Bosnia și Herțegovina, au organizat ceremonia de arborare a drapelului României pentru a saluta contribuția cu doi militari români, în cadrul Comandamentului NATO Sarajevo pentru a sprijini instituțiile din Bosnia și Herțegovina în reforma sectorului de apărare și securitate.

Cu acest prilej, generalul de brigadă Pamela McGaha a subliniat sprijinul puternic și activ al României pentru pace și stabilitate în regiune, inclusiv sprijinul pentru apărarea colectivă a Alianței și a partenerilor săi, ceremonialul dedicat fiind un mesaj puternic că alianța rămâne unită, că este mai puternică și continuă să sprijine partenerii alianței și toți cetățenii Bosniei și Herțegovinei. Ambasadorul României, Anton Păcureţu, a ținut să sublinieze faptul că această implicare este o dovadă clară a angajamentului puternic al României faţă de NATO.

Mai ales în contextul noii realităţi de securitate din Europa şi al noilor provocări cu care ne confruntăm. La ceremonie au fost prezenți șeful de stat major al EUFOR, general de brigadă Ovidiu Lungu, ambasadori ai țărilor NATO în Bosnia și Herțegovina, reprezentanti ai Comandamentului Forțelor Întrunite, atașați militari și membri ai țărilor aliate și partenere din Camp Butmir și personal din cadrul contingentului românesc dislocat în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina.

La 23 iulie 1859, prima publicaţie militară din România, “Observatorul militar”, vedea lumina tiparului. De 164 de ani, jurnaliștii în uniformă au reprezentat vocea Oștirii, aducând vești de acolo de unde armata noastră a luptat, de unde s-a instruit și pregătit, în țară sau peste hotare.

Corespondențele lor, scrise, la început, transmise apoi și pe unde radio, imortalizate pe pelicula cinematografică sau produse prin mijloacele specifice televiziunii constituie o cronică valoroasă a activității Armatei României din toată această perioadă. Jurnaliștii militari de astăzi, care activează în cadrul Trustului de Presă al MApN ori în redacțiile altor publicații militare, continuă munca iluștrilor predecesori.”