X

Austria: Cereri de URGENTA ale lui Nehammer, Decizia Radicala pentru Romania, Schengen Confirmata!

Austria face o serie de noi cereri de urgenta, care vin acum nu doar de la Karl Nehammer, asa cum s-a intamplat in lunile anterioare, ci inclusiv de la unul dintre oamenii importanti din partidul sau, Christian Sagartz, acesta vizitand Bulgaria si afirmand ca este nevoie de mai multe masuri pentru protejarea granitelor Uniunii Europene in fata migratiei ilegale.

Austria cere mai multe echipamente de monitorizare, vehicule, dar si instalatii de paza pentru granita externa a Uniunii Europene, astfel incat numarul migrantilor sa fie in continuare cat se poate de redus, Christian Sagartz afirmand ca de la Comisia Europeana pot veni inca 3 miliarde de euro pentru securizarea granitelor externe.

Austria nu renunta nici la veto-ul dat Romaniei pentru aderarea la Schengen, acest lucru fiind afirmat de catre acelasi europarlamentar, el spunand ca deocamdata Karl Nehammer nu este dispus sa voteze in favoarea extinderii Spatiului Schengen, astfel ca ramane de vazut in ce masura acest lucru va mai fi realizabil.

“Bulgaria este un partener important pentru Austria în lupta împotriva migrației ilegale. La fel ca și în Austria, și Bulgaria se confruntă cu mașinațiunile traficanților fără scrupule, motiv pentru care trebuie făcut totul pentru a sprijini vecinii noștri în securizarea frontierelor externe ale UE. Așa ne protejăm propriile granițe.

Este deosebit de important să securizeze granița dintre Bulgaria și Turcia cu o infrastructură mai bună, cum ar fi vehicule, camere, drumuri și turnuri de veghe. Sarcina acum este de a implementa toate măsurile cât mai repede posibil. Pentru că atâta timp cât spațiul Schengen nu funcționează, nu îl putem extinde. Numai atunci când situația se va schimba fundamental, dreptul de veto al Austriei va cădea la nivel european.” conform Taz.

This post was last modified on iul. 26, 2023, 2:06 PM 14:06

Disqus Comments Loading...