Ministrul Educatiei: Actiunile pentru Scoli, Schimbari de ULTIMA ORA Anuntate Tuturor Elevilor

Ministrul Educatiei Actiunile Scoli Schimbari ULTIMA ORA Anuntate Tuturor Elevilor

Ministrul Educatiei ii anunta in mod oficial pe toti elevii din Romania in legatura cu o serie de masuri foarte importante care sunt puse in practica acum, iar asta pentru ca au fost semnate contracte pentru finantarea unor modernizari importante in unitatile de invatamant, unele asteptate de foarte multa vreme.

Ministrul Educatiei explica mai jos ceea ce ar trebui sa se astepte elevii sa vada in 5.600 de unitati de invatamant care vor beneficia de aceste investitii majore, unele dintre cele mai mari din istoria recenta a Romaniei, totul fiind posibil multumita banilor alocati prin PNRR pentru aceste proiecte importante.

“Imi face o deosebita placere sa marcam un moment atat de important pentru viitorul educatiei in Romania. Ne aflam astazi aici ca sa marcam semnarea primelor contracte de finantare care vor imbunatati semnificativ infrastructura educationala din Romania. Avem peste 5.600 de unitati de invatamant preuniversitar, palate si cluburi ale copiilor, precum si centre de resurse si asistenta educationala.

Ele se vor moderniza vizibil, vor primi mobilier nou, vor fi dotate cu laboratoare de informatica, de stiinte, cu laboratoare multidisciplinare, cabinete scolare pe discipline, sali de sport, ateliere de practica si echipamente IT. Aceasta masura de modernizare masiva a infrastructurii educationale, in care investim peste 1 miliard de euro, are in spate un traseu mai lung.

A inceput odata cu proiectul Romania Educata, si ulterior a fost cuprinsa in Planul National de Redresare si Rezilienta, si prin eforturile guvernelor coalitiei, reusim sa le vedem semnate contractele, si apoi ca ele sa produca efecte in fiecare scoala si in fiecare sala de clasa. Investitiile despre care vorbim azi sunt necesare si pentru realizarea reformelor din pachetele de Legi ale Educatiei.

Infrastructura educationala adecvata permite aplicarea noilor metode pedagogice, crescand motivatia elevilor si a cadrelor didactice pentru un invatamant incluziv de calitate. Astazi vreau sa ma adresez si cadrelor didactice, pentru ca stiu ca de multe ori au sustinut un proces educational, fara a avea la dispozitie materialele didactice necesare. Cunoastem aceasta situatie, si tocmai de aceea in cadrul acestui apel de proiecte, am introdus si materialele didactice.

Este nevoie ca toti dascalii sa aiba cele necesare pentru a-si desfasura activitatile cu elevii, inclusiv cele extracuriculare si extrasportive. Deasemenea o componenta importanta a investitiilor rezultate in urma acestor contracte, o reprezinta dotarea atelierelor de practica din invatamantul tehnologic, sprijinind implementarea unei alte reforme din noile Legi ale Educatiei, si anume crearea unei rute profesionale complete pentru elevi.”