X

Ministrul Educatiei: Deciziile Oficiale de ULTIMA ORA cu Masuri IMPORTANTE pentru Elevii Romani!

Ministrul Educatiei le vorbeste in mod oficial tuturor romanilor din intreaga tara despre o serie de masuri extrem de importante despre care ar trebui sa stie, iar asta deoarece Romania va trimite, in premiera, informatii catre publicatia OCDE dedicata educatiei, ca parte a eforturilor de aderare la sistem.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre importanta oferirii acestor date, dar ofera deasemenea mai multe informatii cu privire la Hotararea de Guvern, care va fi adoptata pentru ca elevii care au rezultate exceptionale la examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat sa fie premiati de catre autoritati.

“Publicația OCDE „Education at a Glance” va conține, în premieră, date colectate despre România, marcând, totodată, prima participare națională la programul de indicatori OCDE ai sistemelor de educație – INES. Lansarea va avea loc în data de 12 septembrie 2023, în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Educației în parteneriat cu Universitatea din București.

De asemenea, în decembrie 2023, va avea loc lansarea rezultatelor PISA 2023. România va beneficia, în premieră, de un raport național care ne va ajuta să contextualizăm rezultatele elevilor români și să obținem, astfel, mai multe date relevante care pot fi utilizate pentru a fundamenta anumite măsuri. În plus, vom putea înțelege mai bine care a fost impactul pandemiei de Covid-19 asupra sistemului național de educație, în raport cu alte sisteme educaționale.

Identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanțe școlare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei, denumit în continuare ME şi vizează aplicarea unuia dintre principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România și anume principiul calităţii.

ME accentuează necesitatea susținerii participării școlare a copiilor și tinerilor din România, promovând atât accesul egal la educație, cât și creșterea performanței școlare. Pentru ca educația în România să reprezinte fundația solidă pentru dezvoltarea societății democratice moderne, trebuie să existe o viziune coerentă, care să reunească soluțiile la provocările actuale, precum și strategia pentru adaptarea la viitor.

Prin prezentul proiect de act normativ, se asigură un cadru normativ previzibil și stabil în sistemul de educație din România. Din categoria elevilor și tinerilor care demonstrează performanțe școlare înalte fac parte și absolvenții de liceu care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, precum și absolvenții clasei a VIII-a care au obținut media 10 la evaluarea națională. Prevederile acestei hotărâri de guvern corespund evoluțiilor înregistrate în domeniul evaluărilor și examenelor naționale din învățământul preuniversitar.”

This post was last modified on iul. 26, 2023, 9:09 AM 09:09

Disqus Comments Loading...