X

Ministrul Sanatatii: Explicatiile de ULTIM MOMENT in Urma Incendiului la Spitalul de Copii din Bucuresti

Ministrul Sanatatii ofera o serie de explicatii de ultim moment pentru milioane de romani, iar asta in urma incendiului de la Spitalul de Copii din Bucuresti, foarte multa lume ramanand cu multe semne de intrebare vis-a-vis de ceea ce s-a intamplat acolo, iar Alexandru Rafila ofera noi informatii cu privire la situatia reala.

Ministrul Sanatatii vorbeste despre problemele majore care exista in sistemul medical, si despre ce fel de investitii este nevoie pentru ca in alte spitale din tara sa nu se intample lucruri similare la ora actuala, totul pentru ca acest caz nu este unul singular, si exista alte probleme mari in diverse institutii medicale.

“Discutăm de copii cu dizabilități, orice zi de recuperare e importantă. Centrul este funcțional. Ministerul Sănătății nu are echipe specializare care să verifice aparatele electrice. Sunt multe situațiile unde aparatele sunt vechi. În multe cazuri există aparate separate, acolo unde sunt supraîncărcate. Sunt multe investiții în derulare.

Eu nu pot să vă dau informații legate de penele de curent. Managerul de la Centrul Nicolae Robănescu a sesizat de două ori legat de penele de curent. Există un distribuitor, companii care operează aceste echipamente, nu personalul spitalului le operează. Pacienții sunt în stare bună. Așteptă să se mute. Se lucrează în momentul de față să-i mutăm în condiții de siguranță.

Misiunea de salvare a durat foarte puțin. A fost de ordinul minutelor. Cel mult o oră a durat repartizarea pe saloane. Copiii sunt în stare bună, sunt liniștiți, sunt cu părinții. Locația va fi racordată la energie, se va curăța rapid și ei vor reveni rapid. Discutăm de copii cu dizabilități care au nevoie de proceduri medicale de recuperare. Discutați cu spitalul, ei au semnat acest contract, produsul era în garanție și administrat de furnizor.

Nu Ministerul Sănătății s-a ocupat de achiziția acestui echipament. Sunt convins ca avea toate avizele luate ca altfel nu se putea monta acest transformator. El a fost achiziţionat şi instalat şi era în perioada de garanţie de către o firmă agreată de distribuitor. Noi putem să constatăm vechimea acestor instalaţii, avem o evaluare la nivel naţional, sunt multe situaţii în care instalaţiile sunt vechi.

În general, în marile spitale care sunt mari consumatori există circuite separate pentru acei mari consumatori care pot să pună probleme, dar, aşa cum v-a spus şi domnul premier, lucrăm foarte mult la schimbarea modului în care România acordă asistenţă medicală spitalicească.”

This post was last modified on iul. 26, 2023, 3:40 PM 15:40

Disqus Comments Loading...