Ministrul Apararii: Mesajul de ULTIMA ORA pentru Armata Romana si Romanii din Toata Tara

Ministrul Apararii Mesajul ULTIMA ORA Armata Romana Romanii Toata Tara

Ministrul Apararii transmite un mesaj de ultima ora pentru Armata Romana si romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr le aduce in imediata atentie a oamenilor din toata tara faptul ca a absolvit la Academia Tehnica Militara o noua generatie de studenti, care vor deveni parte a armatie tarii noastre de acum.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre importanta pe care acesti soldati o vor avea in perioada urmatoare in ceea ce priveste Armata Romana si ceea ce se intampla din punct de vedere al posturilor pe care ei le vor ocupa, asa ca merita sa avem in vedere tot ceea ce ni se spune la ora actuala din acest punct de vedere.

“Am fost onorat să fiu alături de studenții care au absolvit, astăzi, Academia Tehnică Militară. Promoția 2023 este formată din 269 de viitori ingineri, pregătiți pentru întreg Sistemul de Apărare și Securitate Națională, care vor avea în sarcină gestionarea patrimoniului tehnologic de ultimă generație al Armatei României. Dar niciun echipament, oricât de sofisticat ar fi, nu poate performa fără oameni performanți.

Armata României are nevoie nu doar de tehnologie nouă, dar și de generații de ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați profesioniști cât mai bine pregătite și motivate pentru provocările viitorului mediu de securitate. Tocmai de aceea, acordăm maximă prioritate identificării măsurilor prin care să creștem gradul de motivare al personalului Armatei României. De asemenea, trebuie să creștem și atractivitatea profesiei de militar, în toate dimensiunile sale, pentru tinerii care au potențialul de a urma o carieră în armată.

rin promovarea examenelor de licență și înălțarea la gradul de sublocotenent, încheiați astăzi studiile superioare. Sunteți, de acum, ofițeri activi și ingineri. Vom avea nevoie de întreaga dumneavoastră expertiză, de competențele și abilitățile pe care le-ați probat ca studenți, de capacitatea dumneavoastră de adaptare la nou și la complex și, mai ales, de ambiția de a rămâne cei mai buni.

Veți avea în sarcină gestionarea patrimoniului tehnologic de ultimă generație al Armatei României, în care investim resurse importante. Din 2017 derulăm cel mai amplu și mai ambițios program de dotare cu tehnică modernă din istoria Armatei. Dar niciun echipament, oricât de sofisticat ar fi, nu poate performa fără oameni performanți.

Armata României, pe care ne-o dorim capabilă și mai puternică, are nevoie nu doar de tehnologie nouă, dar și de generații de ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați profesioniști cât mai bine pregătite și motivate pentru provocările viitorului mediu de securitate. Acordăm maximă prioritate identificării măsurilor prin care să creștem gradul de motivare al personalului Armatei României.”