X

Ministrul Sanatatii: Surprinzatoare Decizie de ULTIMA ORA, 2 Anunturi Oficiale de Interes National

Ministrul Sanatatii aduce in atentia a milioane de romani o surprinzatoare decizie de ultima ora, care poate aduce totusi beneficii importante pentru multi oameni, ea vizand o posibila scadere a varstei de eligibilitate pentru cardurile de sanatate, ceea ce ar oferi mai multor tineri acces la aceste instrumente.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea mai jos si despre ancheta in cazul incendiului de zilele trecute, de la un spital din Bucuresti, fara a avea date suplimentare despre situatie, afirmand ca se asteapta rezultatele anchetelor care sunt in derulare la ora actuala, deci ramane de vazut ce se va intampla.

“Este o anumită discuție. Eliberarea cardurilor de sănătate era programat să aibă o evoluție favorabilă din punct de vedere al scăderii vârstei, pentru că, știți bine, în România se vor schimba și cărțile de identitate, iar cărțile de identitate vor include și partea de date sanitare, iar cărțile de identitate, după cum știm, se eliberează la vârsta de 14 ani. Sigur, este o problemă care ține direct de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Vom colabora cu dânșii ca să găsim o soluție, dacă este posibil și dacă sistemul informatic actual se pretează pentru creșterea rapidă a numărului de utilizatori. Încă o chestiune, v-am spus că este o anchetă în curs. Eu totdeauna prefer ca atunci când lucrurile depășesc competența noastră profesională să lăsăm pe cei care au competența profesională să dea un verdict sau să tragă o concluzie.

Un singur lucru pot să vă spun, apropo de chestiunea asta, camera în care se găsea acel transformator era o cameră în care nimeni din Spitalul Robănescu nu avea acces, ci doar cel care opera și asigura mentenanța acelui transformator. O firmă agreată de furnizorul de energie, de Enel, nu știu numele firmei, astea sunt detalii pe care ancheta le va constata.

Nu știu… Este posibil, nu știu dacă este probabil, dar este posibil. Aceste eventualități și măsurători și dimensionări de natură tehnică fac obiectul de activitate a celor care sunt calificați în acest domeniu.

Eu, cu tot respectul, nu sunt calificat în niciun fel și nu știu dacă vreunii dintre colegii noștri de aici, de la masă ar putea să vă dea răspunuri în ceea ce privește… Nu am aceste concluzii, pentru că dumneavoastră, cum știți, când este vorba despre o anchetă penală, concluziile le trage ancheta penală, iar informații din dosar nu pot fi difuzate înainte de finalizarea acestei anchete.”

This post was last modified on iul. 28, 2023, 8:30 PM 20:30

Disqus Comments Loading...