Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o serie de schimbari foarte importante pentru elevii din scolile Romaniei, iar asta pentru ca in atentia tuturor este adus faptul ca in perioada urmatoare vor avea loc modificari pentru programul “Saptamana Verde”, astfel incat acesta urmeaza sa se desfasoare in baza unor reglementari noi, disponibile pe website-ul ministerului.
Ministerul Educatiei explica mai jos tot ceea ce se modifica pentru acest program, care s-a bucura si de un succes destul de mare in randul tinerilor din Romania, ceea ce desigur ca este o veste excelenta, insa acestea nu sunt singurele modificari pregatite pentru noi, deoarece altele sunt deasemenea in lucru la ora actuala pentru tineri.
“Activitățile din cadrul programului național „Săptămâna verde” vor putea varia mai mult decât în anul școlar trecut! Pe lângă platforma dedicată acestui program pe website-ul ministerului, pentru a susține școlile, cu sprijinul Administrației Fondului pentru Mediu, vom putea finanța activități specifice programului, oferind, astfel, copiilor mai multe oportunități de învățare.
Identificarea modalității de finanțare a activităților din cadrul programului național „Săptămâna verde” a fost una dintre temele de discuție din cadrul întâlnirii pe care am avut-o, astăzi, cu Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, Alexandra Bocse, Consilier de Stat, Administrația Prezidențială, alături de Secretarul de Stat din Ministerul Educației, Sorin Ion.
Am discutat și despre dezvoltarea, în unitățile de învățământ conexe, palate și cluburi ale copiilor, a cercurilor pe teme de educație pentru mediu, despre extinderea programului de tip Ranger Junior, micii exploratori ai naturii, în toate parcurile naturale, și despre posibilitatea creării unui program pentru instalarea de panouri fotovoltaice în școli. Am convingerea că este necesar să ne învățăm copiii să aibă grijă de mediul în care trăiesc.
Consecințele comportamentelor noastre sunt tot mai vizibile, iar educația pentru mediu este o necesitate. Bucură-te alături de noi de Ziua Internațională a Prieteniei, sărbătorită în fiecare an pe 30 iulie! Vrem să-ți povestim despre activitățile Școlii Gimnaziale „Răducanu Rosetti” din Căiuți și să subliniem cât de importantă este prietenia în procesul educațional și în viața noastră de zi cu zi.
Proiectul „Împreună pentru EGALITATE de șanse!” le-a oferit elevilor din această școală oportunitatea de a participa la o mulțime de activități distractive și educative, printre care și un joc în care au identificat cele mai importante caracteristici ale unei #prietenii adevărate. Elevii au realizat un top 3 al calităților unui prieten, după ce, în prealabil, au identificat 10 calități importante, au discutat despre ce nu pot trece cu vederea într-o prietenie și despre defectele prietenilor peste care pot trece.”