X

Ministrul Apararii: 2 IMPORTANTE Anunturi de ULTIMA ORA privind Armata Romana si Soldatii

Ministrul Apararii transmite in mod oficial o serie de foarte importante anunturi de ultima ora privind atat Armata Romana, cat si soldatii care protejeaza patria in fiecare zi, iar asta pentru ca in atentia oamenilor este adus, in primul rand, faptul ca antrenamentele pilotilor ucrainieni pe avioane F-16 nu vor incepe anul acesta, asa cum era anuntat anterior.

Ministrul Apararii explica mai jos ce se va intampla din acest punct de vedere, Angel Tîlvăr vorbind inclusiv despre avansarea in grad a unor militari ai fortelor armate, un alt eveniment extrem de important pentru un numar mare de soldati din Romania, si in final exista mai multe informatii cu privire la nava-scoala Mircea, care acum navigheaza prin Marea Mediterana.

“Ne dorim foarte mult, ca la începutul anului viitor să putem avea elemente concrete. Ce pot să vă spun este faptul că piloții români vor avea prioritate și că nevoile noastre de pregătire a piloților români vor fi acoperite de existența acestui centru.  Avansarea în gradul următor reprezintă o confirmare a faptului că eforturile pe care militarii le depun zilnic pentru pregătire, instruire și îndeplinirea misiunilor sunt cunoscute și răsplătite. Totodată, este și un pas către noi responsabilități.

August – Ziua Tanchiştilor! În urmă cu 104 ani a luat ființă prima structure de tancuri din Armata României, “Batalionul carelor de luptă”. De atunci şi până în ziua de azi tanchiştii au fost acolo unde a fost nevoie de ei, de pe câmpurile de luptă şi până în teatrul de operații din Afganistan. La mulți ani! Săptămâna trecută, francezii din Grupul de Luptă NATO de la Cincu și polonezii din Brigada Multinațională Sud-Est, de la Craiova, s-au instruit, de această dată, alături de vânători de munte din Miercurea Ciuc.

Programul cadeților include câteva elemente de pregătire practică și teoretică. Cursul practic al zilei aparține echipei medicale, care le predă studenților adunați, din nou, în Cazarma 3, ABC-ul manevrelor de acordare a primului ajutor în cazul incidentelor specifice care pot apărea la bordul unei nave.

Un alt curs îi aparține locotenentului Ciprian Popa a cărui misiune este să îi familiarizeze pe studenții militari cu manevrele care trebuie efectuate în cazul unui incident de „om la apă”. Scopul acestui curs este să îi instruiască pe cadeți pentru un exercițiu pe care îl vor desfășura în ultima săptămână de practică la Nava-școală „Mircea”.

Până atunci însă, iată-ne ajunși în raionul de ancorare, cu doar o noapte înainte de intrarea în Portul Izmir. Prognoza meteo anunță, în continuare, vreme deosebit de caldă, chiar și pentru mijlocul verii, iar programul de la bord prevede vizite de reprezentare pentru promovarea valorilor și tradițiile marinărești ale României, precum și a învățământului militar de marină românesc.”

This post was last modified on aug. 1, 2023, 8:44 AM 08:44

Disqus Comments Loading...