X

Ministrul Apararii: Mesaj privind Armata Romana, de ULTIMA ORA, ce Transmite Romanilor

Ministrul Apararii transmite in mod oficial un important mesaj de ultima ora pentru toti romanii din tara, iar asta pentru ca aduce in atentia noastra ceea ce ar trebui sa stim in legatura cu implinirea a nu mai putin de 50 de ani de la infiintarea Brigazii 1 Rachete Sol-Aer (RSA) General Nicolae Dascalescu, cu mai multe detalii despre tot, disponibile mai jos.

Ministrul Apararii a fost prezent la ceremonia prin care s-a marcat implinirea celor 50 de ani de la infiintarea acestei brigazi, cu aceasta ocazie fiind decodat inclusiv Drapelul de Lupta al unitatii, si mai multe detalii despre actiunile care au fost intreprinse in mod oficial, puteti vedea mai jos chiar in acest moment, MApN oferind toate informatiile necesare.

“Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au participat marți, 1 august, la ceremonia dedicată împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer (RSA) „General Nicolae Dăscălescu”. Cu acest prilej, în semn de apreciere pentru serviciile militare importante aduse României, Drapelul de Luptă al marii unități a fost decorat, prin decret prezidențial, cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofițer cu însemn de pace, pentru militari.

În discursul său, ministrul apărării naționale le-a mulţumit tuturor militarilor care și-au împletit, în aceste cinci decenii, destinul profesional cu Brigada 1 Rachete Sol-Aer și a declarat că este extrem de încântat de faptul că mulți dintre rezerviști au fost prezenți la ceremonie pentru a se bucura, împreună cu mai tinerii lor camarazi, de această sărbătoare.

De asemenea, Angel Tîlvăr și-a exprimat aprecierea pentru profesionalismul cu care rachetiștii Brigăzii 1 RSA îşi fac datoria şi pentru liniştea pe care, alături de ceilalţi militari, o asigură românilor în contextul uneia dintre cele mai complicate situații geopolitice din Europa, de după cel de-Al Doilea Război Mondial – războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

„Acest război a transformat o parte a Mării Negre într-o zonă de conflict. Rachetele lansate de navele de luptă rusești lovesc orașe și elemente de infrastructură civilă în Ucraina, ucigând oameni nevinovați și punând în pericol milioane de cetățeni ucraineni. Am văzut recent că aceste lovituri vizează și obiective aflate foarte aproape de România, iar dumneavoastră, ca rachetiști antiaerieni, înțelegeți foarte bine natura acestor riscuri”.

A spus ministrul apărării naționale, apreciind, totodată, că „țara noastră este parte a celei mai puternice alianțe politico-militare din lume, iar acest statut ne oferă cele mai importante garanții de securitate din întreaga noastră istorie. Dar experiența dramatică a Ucrainei ne arată și că apărarea începe de acasă”.”

This post was last modified on aug. 1, 2023, 6:23 PM 18:23

Disqus Comments Loading...