AVERTISMENTELE Meteorologice NOWCASTING de ULTIMA ORA, ale ANM pe 2 August in Romania

AVERTISMENTELE Meteorologice NOWCASTING ULTIMA ORA ANM 2 August Romania

Avertismentele meteorologice nowcasting de ultima ora ale ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru ziua de 2 august 2023 in Romania, ne aduc in atentia imediata o serie de fenomene meteo de vreme severa, care vor afecta mai multe regiuni ale tarii, dupa cum puteti vedea si mai jos.

ANM explica mai jos faptul ca in anumite regiuni ale tarii vom intalni ploi in cantitati de pana la 30 l/mp, asociate cu vant puternic grindina si descarcari electrice, in timp ce in alte regiuni ale tarii temperaturile vor ajunge pana la chiar si 36 de grade, deci ni se recomanda prudenta foarte mare.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.

Interval de valabilitate: 02 august, ora 12:00 – 02 august, ora 20:00.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local în Dobrogea, nordul și în estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…75 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Notă: manifestări de instabilitate amosferică vor fi izolat și în restul Munteniei, al Moldovei și în sud-estul Transilvaniei.

NFORMARE METEOROLOGICĂ!

Interval de valabilitate: 02 august.

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat, caniculă.

Zone afectate: conform textului.

În Câmpia Română, Lunca Dunării și Podișul Dobrogei, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar pe alocuri va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 03 august.

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Joi, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și sud-estul țării, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 25 de grade.

Notă: vineri, valul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara.