X

Ministerul Apararii: Informarea Oficiala de ULTIMA ORA privind Armata Romana, pentru Romani!

Ministerul Apararii a decis sa aduca in mod oficial in atentia noastra o informare de ultima ora cu privire la romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca ne vorbeste despre ceea ce se intampla acum cu nava-scoala Mircea, ea aflandu-se intr-o misiune speciala in Marea Mediterana, ajungand chiar pana un portul Izmir din Turcia, in calatoriile pe care le-a realizat.

Ministerul Apararii explica mai jos ceea ce se intampla din punct de vedere al deplasarilor pe care le face nava-scoala “Mircea” in cadrul calatoriilor sale, iar asta pentru ca exercitiile derulate de catre cadeti sunt importante pentru formarea lor, in vederea ocuparii posturilor la care aspira dupa ce vor absolvi cursurile institutiilor de invatamant militare.

“Echipajul navei-școală „Mircea” a raportat luni, 31 iulie, „Misiune îndeplinită!” la finalul unui marș de instrucție de 28 de zile. În perioada 3 – 31 iulie 2023, la bordul velierului s-au aflat 64 de studenți din anul II de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și 10 studenți străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Letonia, Polonia, Turcia, Italia și Spania.

Nava a făcut escale în porturile Pireu (Grecia), Taranto (Italia) și Izmir (Turcia), parcurgând, în total, peste 2.200 de mile marine. Experiența marșului cu nava-școală „Mircea” a reprezentat pentru viitorii ofițeri ai Forțelor Navale Române oportunitatea de adaptare la condițiile vieții de pe mare și aprofundarea importanței lucrului în echipă.

Cu ajutorul instructorilor militari, studenții și-au dezvoltat cunoștințele și deprinderile marinărești, prin desfășurarea de activități complexe precum brațarea vergilor sau lucrul în arboradă, pentru întinderea și strângerea velelor. De asemenea, studenții militari au dublat serviciile de cart pe navă, au luat parte la exerciții ample de vitalitate a navei și au explorat instalațiile și echipamentele de la bord. Întoarcerea acasă a fost marcată de emoții, dar și de numeroase surprize, unul dintre studenți cerându-și de soție prietena, în aplauzele familiei și ale colegilor, chiar la bordul navei-școală pe care s-a instruit timp de aproape o lună.

Cu studenții militari la front pe vergi, nava-școală „Mircea” a acostat luni, 24 iulie, în portul Izmir de la Marea Egee. Ospitalitatea autorităților turce ne-a copleșit din primele momente. Am fost întâmpinați pe cheu de echipa consulară a României la Izmir, condusă de doamna consul general Mioara Ștefan, precum și de doi militari români aflați, momentan, la post, în Turcia.

Unul dintre ei fiind locotenent-comandorul Florin Albici, fost ofițer secund al navei-școală „Mircea”. Primirea din Izmir ne-a întrecut așteptările și ne-a generat tuturor un val de emoție, grație momentului oferit de fanfara municipalității din Torbalı, care a intonat acordurile imnului național al României pe timpul manevrei de acostare a navei. 

This post was last modified on aug. 2, 2023, 11:58 AM 11:58

Disqus Comments Loading...