Ministrul Sanatatii: Ordinul cu Decizii de ULTIMA ORA in Aplicare pentru Romania

Ministrul Sanatatii Ordinul Decizii ULTIMA ORA Aplicare Romania

Ministrul Sanatatii a semnat un foarte important ordin de ultima ora, care vrea sa puna in aplicare o serie de decizii extrem de importante pentru Romania, iar asta deoarece vorbim despre masuri care au menirea de a contribui in perioada urmatoare la imbunatatirea serviciilor medicale de care au parte romanii din intreaga tara.

Ministrul Sanatatii explica mai jos deciziile care au fost luate in mod oficial, si ordinul care a fost deja semnat, si este publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, isi produce deja efectele, astfel ca vorbim despre hotarari extrem de importante, care vor avea si un impact foarte mare pentru viitorul tarii noastre, asa cum este si normal.

“În anexa nr. 4, la nota 1, prevederile asteriscului *) și cele ale asteriscului **) se modifică și vor avea următorul cuprins: Criteriul de internare «cod 1» se completează numai în cazul în care pacientul beneficiază de serviciile prevăzute la pozițiile 88, 89, 96 și 97 din lista prevăzută la cap. I lit. B pct. B.1 din anexa nr. 22 la Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 1.857/441/2023.

Privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, cu modificările și completările ulterioare, care se acordă în structuri de spitalizare de zi aprobate/avizate de Ministerul Sănătății.

Criteriul de internare «cod 3» se completează numai în cazul în care pacientul este neasigurat și beneficiază de serviciile prevăzute la pozițiile 3 și 4 din lista prevăzută la cap. I lit. B pct. B.3.1 și poziția 59 din lista de la pct. B.3.2 din anexa nr. 22 la Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 1.857/441/2023, cu modificările și completările ulterioare, care se acordă în structuri de spitalizare de zi aprobate/avizate de Ministerul Sănătății.

În cazul în care serviciile prevăzute la pozițiile 3 și 4 din lista prevăzută la cap. I lit. B pct. B.3.1 și poziția 59 din lista de la pct. B.3.2 sunt acordate asiguraților, se completează «cod 2». Pentru serviciile de spitalizare de zi acordate în centrele de evaluare organizate conform reglementărilor Ordinului ministrului sănătății nr. 1.334/2022 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a Listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți.

Cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competență, cu modificările ulterioare, servicii a căror listă este prevăzută la art. 2 din anexa nr. 50 la Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 1.857/441/2023, cu modificările și completările ulterioare, se completează criteriul de internare «cod 2», indiferent de statutul persoanei care a beneficiat de servicii.”