X

Austria: Ungaria este o PROBLEMA mai mare decat Aderarea Romaniei la Schengen

Austria are problemele mai mari cu Ungaria decat cu aderarea Romaniei la Schengen, cand vine vorba despre fluxurile de migranti ilegali care intra in tara si cer azil, iar asta deoarece, conform instantelor europene, deportarile catre tara lui Viktor Orban nu sunt posibile, pentru ca tara nu se respecta drepturile omului.

Austria nu poate sa deporteze migrantii ilegali in Ungaria, daca ei au intrat initial in Uniunea Europeana pe acolo, dar o poate face catre Romania, pentru ca in tara noastra s-ar respecta drepturile omului, iar migrantii prefera sa intre ilegal in UE prin Ungaria, deoarece nu pot fi deportati, si trebuie sa fie tinuti de austrieci.

Austria poate deporta migrantii ilegali catre tara prin care acestia au intrat prima oara in UE, deoarece aceasta din urma are obligatia procesarii cererilor de sedere si de azil, insa ei prefera cu preponderenta ruta Serbia —> Ungaria, decat cele prin Romania, tocmai pentru ca nu ar putea fi deportati, cel putin conform celor de la ORF.

“Ruta de zbor din Serbia prin România și Ungaria către Austria – și de obicei mai departe către alte țări UE – și-a pierdut mult din atractivitate. Ruta directă din Serbia prin Ungaria este mult mai atractivă. Tara de prima primire este responsabilă pentru desfășurarea unei proceduri de azil, iar atât refugiații.

Cât și migranții încearcă să obțină un permis de ședere în UE prin cerere de azil. Aceasta înseamnă că țări precum Austria și Germania pot deporta refugiați în România dacă este prima țară din UE în care au intrat. Și se întâmplă și asta. Austria a deportat 94 de persoane în România în 2022, iar anul acesta tendința este în creștere.”

This post was last modified on aug. 3, 2023, 8:41 AM 08:41

Disqus Comments Loading...