X

Comisia Europeana Anunta o Extindere a Sanctiunilor Impuse Belarusului

Comisia Europeana a anuntat in mod oficial astazi o extindere a sanctiunilor pe care le-a impus Belarusului pana la ora actuala, de aceasta data ele venind ca raspuns la ajutorul constant pe care tara il furnizeaza Rusiei, pentru a continua razboiul cu Ucraina, intr-un mod foarte brutal, din pacate.

Comisia Europeana explica mai jos ce presupun aceste nou sanctiuni, ele intrand in vigoare chiar de acum, si vor avea un impact major pentru tara, care a avut oricum economia distrusa intr-o foarte mare masura.

“Comisia Europeană salută adoptarea de astăzi de către Consiliu a unor măsuri restrictive specifice care decurg din invazia ilegală a Ucrainei de către Rusia și ca răspuns la implicarea Belarusului în agresiune.

În special, noile măsuri creează o aliniere mai strânsă a sancțiunilor UE care vizează Rusia și Belarus și vor contribui la asigurarea faptului că sancțiunile rusești nu pot fi ocolite prin Belarus.

Măsurile extind interdicția exporturilor către Belarus la o serie de bunuri și tehnologii extrem de sensibile care contribuie la îmbunătățirea militară și tehnologică a Belarusului. Consiliul impune, de asemenea, o interdicție suplimentară de export a armelor de foc și a munițiilor, precum și a bunurilor și tehnologiei adecvate pentru utilizare în aviație și industria spațială. Schimbările aliniază, de asemenea, sancțiunile din Belarus cu regimul de sancțiuni al Rusiei.

Aceste măsuri restrictive sunt accelerate, având în vedere urgența legată de lupta împotriva eludarii anumitor bunuri și tehnologii extrem de sensibile. Acestea nu aduc atingere celorlalte propuneri prezentate de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și de Comisie de modificare a Deciziei 2012/642/PESC și a Regulamentului (CE) nr. 765/2006 la 26 ianuarie 2023, care rămân pe masă.”

This post was last modified on aug. 3, 2023, 6:37 PM 18:37

Disqus Comments Loading...