Ministrul Apararii: Anunt Oficial de ULTIMA ORA Legat de Armata Romana si o Intalnire Importanta

Ministrul Apararii Anunt Oficial ULTIMA ORA Legat Armata Romana Intalnire Importanta

Ministrul Apararii aduce in atentia a milioane de romani doua anunturi care vizeaza Armata Romana, dar si o intalnire importanta pe care a avut-o la Bucuresti, in cazul celei de-a doua situatii fiind vorba despre o intrevedere cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucuresti, cu care a discutat despre oportunitatile de cooperare intre tari.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre beneficiile imense pe care le poate avea cooperarea intre Romania si Emiratele Arabe Unite, din foarte multe puncte de vedere, iar separat cei de la MApN vorbesc despre ziua de 3 august, cand Armata Romana a intrat in Timisoara, contribuind la reintregirea teritoriilor romanesti.

“M-am întâlnit, astăzi, cu E.S. ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la București, Sultan Mohamed Majed Al Ali. Discuțiile au vizat, în principal, perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării. Am evidențiat, cu această ocazie, importanţa implementării Acordului între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite, document care, odată ratificat, va crea cadrul consolidării dialogului politico-militar bilateral la nivel înalt.

Totodată, am avut un schimb de opinii privind provocările la adresa arhitecturii situației de securitate din regiunea Mării Negre, generată de războiul de agresiune al Federației Ruse asupra Ucrainei. Oficialul român a evidențiat importanţa implementării Acordului între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea în domeniul militar. Document menit să asigure cadrul juridic al cooperării între cele două părți în domenii de interes reciproc.

Fiind evidențiată, în context, preocuparea mutuală pentru identificarea de noi oportunități de cooperare bilaterală. A fost evidențiat faptul că, odată cu ratificarea acordului-cadru, va fi creat cadrul consolidării dialogului politico-militar bilateral la nivel înalt, precum și al unor discuții aplicate în vederea identificării proiectelor de cooperare în domeniul apărării. În ceea ce privește situația de securitate generată de războiul de agresiune al Federației Ruse asupra Ucrainei, ministrul Tîlvăr a subliniat solidaritatea poporului român față de partenerul ucrainean, materializată în sprijin multidimensional, cu sprijin larg la nivelul societății române.

Precum și necesitatea concentrării pe acordarea de sprijin Republicii Moldova, afectată și ea indirect de situația de securitate din regiune. În încheiere, cei doi oficiali și-au exprimat angajamentul de continuare a dialogului politico-militar în scopul consolidării cooperării în domeniul apărării.

Bună dimineața, români! 3 august 1919 – Armata României intră în Timișoara și aduce o mare contribuție la reîntregirea teritoriilor românești Momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, 3 august, a devenit şi Ziua Municipiului Timişoara. La mulţi ani Timişoara!!!”