X

Ministrul Sanatatii: Noi Masuri de ULTIMA ORA pentru Spitalele din TOATA Romania

Ministrul Sanatatii anunta in mod oficial luarea unor noi masuri de ultima ora pentru spitalele din toata Romania, iar asta deoarece un ordin a fost semnat de catre Alexandru Rafila, prin el fiind stabiliti indicatorii de performanta si calitate, care vor fi utilizati atunci cand sunt selectate unitatile sanitare cu paturi, care beneficiaza de bani din PNRR.

Ministrul Sanatatii explica mai jos ceea ce se va intampla in urma adoptarii acestui ordin, masurile fiind unele extrem de importante pentru romani, iar asta deoarece vorbim despre o serie de decizii care trebuie puse in practica pentru a fi crescuta calitatea serviciilor de care beneficiaza oamenii la ora actuala in Romania.

“Se aprobă Metodologia privind stabilirea indicatorilor de performanță și de calitate utilizați în vederea selectării unităților sanitare cu paturi, beneficiare ale Fondului pentru calitatea serviciilor medicale, componenta C12 – Sănătate, Planul național de redresare și reziliență al României, prevăzută în anexa nr. 1*) care face parte integrantă din prezentul ordin.

Unitățile sanitare cu paturi prevăzute în anexa nr. 2*) care face parte integrantă din prezentul ordin colectează și monitorizează, până la data 15 septembrie 2023, date privind stabilirea indicatorilor de performanță și de calitate utilizați în vederea selectării unităților sanitare cu paturi, beneficiare ale Fondului pentru calitatea serviciilor medicale, componenta C12 – Sănătate, Planul național de redresare și reziliență al României, în conformitate cu metodologia prevăzută la art. 1.

Anexele nr. 1 și 2 se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 711 bis, care se poate achiziționa de la Centrul pentru relații cu publicul din șos. Panduri nr. 1, bloc P33, parter, sectorul 5, București. Datele colectate și monitorizate de unitățile sanitare cu paturi în condițiile prevăzute la alin. (1) sunt raportate Direcției de implementare și monitorizare a PNRR din cadrul Direcției generale implementare și monitorizare proiecte din cadrul Ministerului Sănătății, cel târziu până la data de 30 septembrie 2023, utilizând platforma digitală.

În vederea colectării și monitorizării datelor necesare stabilirii indicatorilor de performanță și de calitate utilizați pentru selectarea unităților sanitare cu paturi, beneficiare ale Fondului pentru calitatea serviciilor medicale, la nivelul unităților sanitare cu paturi prevăzute în anexa nr. 2, se înființează, sub coordonarea managerului, o comisie de evaluare clinică, formată din 2 medici specialiști și/sau primari și 2 asistenți medicali.

Comisia de evaluare clinică realizează măsurarea indicatorilor de performanță și calitate prevăzuți în anexa nr. 2. Comisia poate propune măsuri corective și/sau de îmbunătățire a indicatorilor. Direcția de implementare și monitorizare a PNRR din cadrul Direcției generale implementare și monitorizare proiecte, Ministerul Sănătății, precum și unitățile sanitare prevăzute în anexa nr. 2 duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.”

This post was last modified on aug. 3, 2023, 10:50 AM 10:50

Disqus Comments Loading...