Germania: Masuri Radicale de ULTIMA ORA cu Impact si pentru Romania si Schengen

Germania Masuri Radicale ULTIMA ORA Impact Romania Schengen

Germania pregateste o serie de masuri radicale, de ultima ora, care vor avea un impact foarte mare inclusiv pentru Romania si Spatiul Schengen, iar asta deoarece vorbim despre decizii in baza carora guvernul de la Berlin vrea sa dea politiei mai multa putere cand vine vorba despre deportarile imigrantilor care ajung pe teritoriul tarii.

Germania explica mai jos unele dintre masurile radicale care ar urma sa fie puse in aplicare pentru cei care ajung in mod ilegal pe teritoriul tarii, iar asta pentru ca autoritatile germane vor sa reduca atat numarul de intrari ilegale in tara, cat si numarul celor care raman efectiv, chiar daca au cereri de azil refuzate dupa intrare.

Germania vrea sa dea o serie de puteri exceptionale politiei pentru a-i localiza pe migrantii care trebuie sa fie deportati, unele care genreaza deja controverse in randul coalitiei de guvernare, dar chiar si asa, ele sunt necesare pentru ca numarul celor care stau efectiv ilegal pe teritoriul tarii sa fie redus cat mai mult in perioada urmatoare.

“A fost prezentat un proiect de discuție care oferă autorităților și poliției mai multe competențe pentru a efectua returnări. Aceasta ar trebui să servească drept bază pentru deliberări ulterioare înainte ca ministerul să prezinte proiectul legislativ. Potrivit acestuia, de exemplu, persoanele care sunt obligate să părăsească țara ar trebui să poată fi reținute pentru 28 de zile în loc de cele zece zile aplicabile anterior.

Poliția ar putea intra nu doar în apartamentul persoanei care urmează să fie deportată, ci și în alte apartamente și camere din locatie „în condiții constituționale înguste”. Acest lucru este menit să împiedice „victimele să stea în camerele altor persoane cu puțin timp înaintea deportarii.”