Ministrul Educatiei: Informarile de ULTIMA ORA pentru Elevii si Parintii din Romania

Ministrul Educatiei Informarile ULTIMA ORA Elevii Parintii Romania

Ministrul Educatiei aduce in atentia elevilor si parintilor din toata Romania o serie de informari de ultima ora, despre care ei trebuie sa stie, iar asta pentru ca in centrul lor se afla procedura de inscriere in invatamantul primar 2023 – 2024, pentru copiii care implinesc 6 ani pana la data de 31 august 2023, iar mai multe detalii aveti mai jos.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre granturi oferite de catre Comisia Europeana pentru combaterea risipei alimentare, o problema extrem de serioasa, despre care nu se vorbeste suficient, astfel ca oricine este interesat sa faca parte dintr-un proiect de acest gen, are acum sansa de a participa la el.

“Este bine să fim informați, chiar și în vacanță! Astăzi, despre înscrierea în învățământul primar 2023-2024. În cazul în care copilul tău împlinește 6 ani până pe 31 august 2023 și nu este înscris în clasa pregătitoare, este util să știi că, între 1 și 8 septembrie 2023, sunt prevăzute: centralizarea, de către inspectoratul școlar, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/ale reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Aoluționarea cererilor: soluționarea, de către inspectoratul școlar, a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului. Urmărește canalele de comunicare ale inspectoratului școlar din județul tău, pentru a afla la timp toate informațiile!

Comisia Europeană a lansat în data de 19 iulie 2023 o nouă cerere de propuneri în cadrul Programului UE pentru piața unică „Granturi destinate părților interesate pentru a îmbunătăți măsurarea risipei de alimente și pentru a contribui la implementarea prevenirii risipei de alimente în organizațiile și activitățile lor”.

Acest apel vizează în principal colaborări sau parteneriate cu mai multe părți interesate de-a lungul lanțului de aprovizionare cu alimente, inclusiv actori-cheie precum fermieri, producători, comercianți cu amănuntul, servicii alimentare, dar și cercetători, ONG-uri și autorități publice locale, regionale sau naționale, instituții de învățământ etc. Bugetul alocat este de 3.000.000 €, cu rambursarea costurilor la rata de finanțare de 50%, iar termenul-limită de depunere a cererilor este 21 septembrie 2023, ora 17:00 (CEST).”