X

Austria: Noua LOVITURA Majora de ULTIMA ORA dupa Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria primeste o noua lovitura majora dupa ce a decis blocarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in urma actiunii initiate la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, acum orice persoana juridica poate sa actioneze in judecata tara si sa ceara despagubiri pentru eventualele daune produse in urma acestor actiuni intreprinse.

Austria poate fi obligata sa plateasca daune materiale persoanelor juridice care au avut de suferit de pe urma veto-ului dat in luna decembrie a anului 2022 impotriva aderarii Romaniei la Schengen, iar asta in conditiile in care vorbim despre o masura care vine dupa ce tara noastra a indeplinit regulile impuse pentru a face parte din acest sistem.

Austria este singura tara care a fost actionata in judecata din cauza acestui veto, desi Olanda a votat deasemenea impotriva dosarului privind aderarea tarii nostre, insa Bulgaria era tinta sa, astfel ca acum ramane doar sa vedem in ce masura aderarea tarii noastre la Spatiul Schengen poate avea loc in urmatoarele luni, avand in vedere toata opozitia.

“Acțiunile pe care le-am depus la CJUE ne permit să invităm persoanele juridice române să se alăture demersului nostru. Orice persoană juridică română care consideră că îi este afectată activitatea și îngrădită libertatea de mișcare a bunurilor în spațiul UE se poate alătura ca parte în proces.

Companiile românești pot solicita, în cadrul acestui proces, inclusiv despăgubiri, întrucât le este îngrădit accesul pe Piața Unică Europeană printr-un abuz de putere din partea Austriei. Precizez, de asemenea, că acțiunea formulată în data de 6 februarie la CJUE, prin care reclamăm acest abuz de putere al Austriei, se bucură de o poziție favorabilă din partea Comisiei Europene.”

This post was last modified on aug. 5, 2023, 8:18 AM 08:18

Disqus Comments Loading...