Germania: Noile Hotarari de ULTIMA ORA pentru Schengen, ce va Resimti Romania

Germania Noile Hotarari ULTIMA ORA Schengen Resimti Romania

Germania a facut o serie de anunturi foarte importante legate de viitorul Schengen, iar asta pentru ca ministerul de interne a anuntat hotararea ministrului Nancy Faeser de a nu impune la ora actuala o serie de noi controale la frontierele interne ale tarii, chiar daca numarul de migranti ilegali care intra in tara este in continua crestere.

Germania se confrunta cu o crestere sustinuta a numarului de imigranti ilegali care intra pe teritoriul tarii in ultimele luni, asa cum se intampla si in multe state europene, insa cu toate acestea, a decis ca nu este momentul sa ia noi masuri radicale, si sa reimpuna controalele la granitele interne ale statelor federale in acest moment.

Germania prefera sa lase la decizia statelor federale eventuale masuri de depistare a traficului de imigranti in interiorul tarii, statele federale fiind cele care decid, sau resping, cererile de azil, si isi stabilesc cote cu privire la numarul de azilanti pe care ii pot primi, in functie de disponibilul unitatilor de cazare.

“Prin urmare, instrumentul ultima solutie de reintroducere temporară a controalelor la frontierele interne nu face, în prezent, obiectul unor considerații pentru extinderea în continuare a controalelor la frontierele interne. Guvernul federal continuă să monitorizeze cu atenție evoluțiile de la granițe și – așa cum sa convenit în decizia cancelarului federal cu șefii de guvern ai statelor federale din 10 mai 2023.

Se procedează într-un dialog cu statele federale și cu statele vecine afectate, statele trebuind sa raspunda într-un mod adecvat situației. Cu toate acestea, doar statele federale sunt responsabile aici și ele convin asupra unei chei pentru admiterea solicitanților de azil de către statele federale individuale (cota de admitere).”