Ministrul Apararii: Noile Anunturi de ULTIMA ORA, Decizii pentru Romania, Armata si Republica Moldova

Ministrul Apararii Noile Anunturi ULTIMA ORA Decizii Romania Armata Republica Moldova

Ministrul Apararii a decis sa anunte in mod oficial o serie de importante decizii de ultima ora, care au fost luate atat pentru Armata Romana, cat si pentru Republica Moldova, iar asta pentru ca oficialul roman aduce in atentia tuturor oamenilor intalnirea cu omologul sau din tara noastra sora, dar si ceea ce a fost discutat in legatura cu stransa cooperare dintre noi.

Ministrul Apararii a anuntat deasemenea si o serie de donatii pe care Armata Romana le-a facut celei din Republica Moldova, Angel Tîlvăr punand in evidenta dorinta Romaniei de a ajuta cat se paote de mult tara vecina sa fie pregatita pentru orice fel de viitoare posibile conflicte cu care s-ar putea confrunta in viitor.

“A fost o deosebită plăcere să îl reîntâlnesc pe omologul meu moldovean, Anatolie Nosatîi, în cadrul vizitei oficiale pe care am făcut-o la Chișinău. Republica Moldova este aproape de sufletul nostru. Cooperarea în domeniul apărării dintre țările noastre a atins un nivel foarte bun, iar acest lucru nu face decât să ne bucure și să ne impulsioneze să continuăm în acest ritm ascendent. România susține avansarea Republicii Moldova pe parcursul pro-european.

Precum și alăturarea cu drepturi depline la inițiativa regională Procesul Reuniunilor Miniștrilor din Europa de Sud-Est, în timpul exercitării mandatului României la președinția acestui forum. Acest lucru va întări statutul țării în plan regional și internațional și va oferi noi oportunități de cooperare în plan militar cu țările din regiune. În acest context, cei doi oficiali au evaluat pașii concreți pe care R. Moldova trebuie să îi facă pentru pregătirea procesului de aderare la acest format regional de consultări politico-militare.

,,Puteți conta pe întregul nostru sprijin, astfel încât dezideratul aderării R. Moldova la SEDM să fie atins timpul exercitării mandatului României la președinția acestui forum. Alăturarea R. Moldova cu drepturi depline la această inițiativă va întări statutul țării în plan regional și internațional și va oferi noi oportunități de cooperare în plan militar cu țările din regiune”

În marja vizitei, Ministerul Apărării Naționale a donat către Armata Națională a Republicii Moldova echipamente individuale de protecție balistică, respectiv căști de protecție tip Kevlar și veste antiglonț, dar și autoturisme de teren. Aceste donații fac parte dintr-un efort continuu al României de sprijinire a Republicii Moldova în domeniul înzestrării armatei cu echipamente moderne.

Suntem gata să oferim asistență de specialitate și sprijin Armatei Naționale a R. Moldova în multiple domenii. Recenta donație de echipamente individuale de protecție balistică și autoturisme de teren reprezintă un exemplu concret al preocupărilor noastre de a contribui la asigurarea resurselor necesare dotării militarilor Armatei Naționale.”