X

Rusia Ar Continua sa Foloseasca Arme Chimice in Atacurile Derulate in Ucraina

Rusia ar continua sa foloseasca arme chimice in atacurile pe care le deruleaza in Ucraina, iar aceasta informatie vine in mod oficial direct de la reprezentantii armatei ucrainiene, acestia confirmand ceea ce se intampla pe front, situatia fiind extrem de delicata in continuare, dupa cum prea bine stie multa lume.

Rusia foloseste de foarte multa vreme arme chimice impotriva armatei ucrainiene, ceva ce nu ar trebui sa fie tolerat de catre comunitatea internationala, insa ceva ce, din pacate, se dovedeste a fi o problema extrem de serioasa, iar asta deoarece reglementarile internationale interzic utilizarea acestui tip de arme.

“Rusia continuă să folosească arme chimice în Ucraina. Trupele ruse au tras două baraje de artilerie cu muniții care conțineau o substanță chimică, probabil cloropicrină, pe 6 august, potrivit Oleksandr Tarnavskyi, comandantul sectorului militar Tavria.

Expunerea la vaporii cloropicrinei provoacă iritații severe ale pielii, ochilor și, dacă este inhalat, organelor interne. Această substanță, aplicată pe scară largă în timpul Primului Război Mondial, nu mai este autorizată pentru uz militar.”

This post was last modified on aug. 7, 2023, 10:53 PM 22:53

Disqus Comments Loading...