Ministerul Apararii a facut o serie de importante anunturi oficiale cu privire la Armata Romana, iar asta pentru ca in atentia oamenilor sunt aduse la ora actuala o serie de masuri care au fost aplicate, iar ast apentru ca au fost mai multe comemorari foarte importante pentru fortele armate ale Romaniei, iar despre ele trebuie sa stie multa lume.
Ministerul Apararii explica mai jos ceea ce ar trebui sa stie toti oamenii in legatura cu aceste comemorari foarte importante care au avut loc in Romania, scopul lor fiind de a arata romanilor ca eroii nu sunt uitati vreodata, iar actele de eroism sunt amintite peste veacuri si veacuri.
“8 august – 134 de ani de la înfiinţarea Şcolii Superioare de Război, (Universitatea Naţională de Apărare). La 8 august 1889, prin Înaltul Decret Regal nr. 2073 al Regelui Carol I, a luat fiinţă Şcoala Superioară de Război, aceasta reprezentând a şasea astfel de instituţie de învăţământ militar din Europa. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” oferă numeroase programe de studii la mai multe niveluri şi forme de pregătire universitară.
Programe de doctorat, programe de masterat, programe de licenţă, specializări de învăţământ deschis la distanţă, precum şi alte cursuri de perfecţionare. Rezultatele obţinute până în prezent confirmă existenţa premiselor de creştere permanentă a performanţelor educaţionale, continuându-se astfel transmiterea, din generaţie în generaţie, a spiritului înălţător al devizei „LABOR IMPROBUS OMNIA VINCIT!”.
Mausoleul Eroilor de la Mărășești – 100 de ani! Militarii Garnizoanei Focșani și ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” au participat la ceremonialul militar și religios de celebrare a Centenarului Mausoleului Mărășești, locul unde își dorm somnul de veci eroii căzuți pe câmpurile de luptă din județul Vrancea, în timpul Primului Război Mondial. Activitatea s-a desfășurat în prezența președintelui Senatului României, Nicolae – Ionel Ciucă.
A locțiitorului șefului Statului Major al Apărării, general locotenent Gheorghiță Vlad, a reprezentanților autorităților publice și Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională și a numeroși cetățeni. La Mausoleul Mărășești a avut loc serviciul religios pentru odihna sufletelor înaintașilor eroi, au fost depuse, în cadru solemn, coroane de flori.
Iar pe timpul intonării Imnului Național au fost executate 21 de salve de tun, în semn de adâncă recunoștință pentru sacrificiul lor. Onoare eroilor neamului care și-au dat viața pentru neam și patrie! În perioada 29 iulie – 12 august, Comitetul de Legătură Internațională a Organismelor Militare Sociale (CLIMS) desfășoară pentru prima dată în România „Tabăra Internațională de Tineret” destinată tinerilor din țările membre, înscrise în program.”