Ministerul Apararii: Decizii pentru Armata Romana, cu Masuri de ULTIMA ORA Aplicate in Tara

Ministerul Apararii Decizii Armata Romana Masuri ULTIMA ORA Aplicate Tara

Ministerul Apararii confirma in mod oficial o serie de decizii de ultima ora pentru Armata Romana, ele fiind aplicate in toata tara incepand de acum, iar asta deoarece ne confirma faptul ca a inceput o noua campanie de recrutare pentru romanii care vor sa devina rezervisti voluntari in anul 2023, 2187 de locuri fiind disponibile incepand de acum.

Ministerul Apararii spune ca acestea sunt oferite in Bucuresti si 38 de judete din toata tara, pe care le aveti listate mai jos, oferindu-se si detalii cu privire la legislatia in vigoare, in legatura cu statutul rezervistului, astfel ca oricine este interesat sa participe, are sansa de a afla de la bun inceput ceea ce trebuie sa respecte.

Ministerul Apărării Naționale continuă, în perioada 07 – 25 august, campania de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României în anul 2023. Astfel, sunt disponibile 2187 de locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați) în unităţi militare din București și 38 judeţe.

Ilfov, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. Procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară în baza prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari, republicată, şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

La prezentarea la centrul militar, cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare.

Prin adoptarea Legii nr. 115/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 468, Partea I, din 05.05.2021, respectiv republicarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari în Monitorul Oficial al României nr. 603, Partea I, din 17.06.2021, au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creșterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar.”