Ministerul Apararii a decis sa publice o serie de informari de ultima ora pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia noastra aduce o serie de notificari oficiale legate de modul in care s-au desfasurat misiunile derulate de catre Carpathian Vipers in cadrul detasamentului de politie aeriana, care a protejat cerul Tarilor Baltice.
Ministerul Apararii vorbeste deasemenea si despre Gheparzii de Fier, detasamentul de aparare antiaeriana antrenandu-se in mod constant pentru a putea face fata oricaror tipuri de provocari le-ar putea fi puse in fata de catre orice fel de inamic, desigur in compania trupelor din cadrul NATO, asa cum se intampla in fiecare an, din ultimii care au trecut.
“Carpathian Vipers: Misiune îndeplinită! Misiunea detașamentului 4 aeronave de luptă F-16 multirol a constat în protejarea integrității spațiului aerian al Țărilor Baltice şi a reprezentat o componentă fundamentală a angajamentului NATO față de membrii săi. Avioanele de luptă F-16 au asigurat permanent avertizarea timpurie și intervenția pentru clarificarea situației aeriene, aplicând măsurile legale împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spațiul aerian al Țărilor Baltice.
În două minute de video vă arătăm atât profesionalismul militarilor detaşamentului, cât şi emoţiile trăite zi de zi în Lituania. Trageri cu complexele antiaeriene Gepard în Polonia
Detașamentul de Apărare Antiaeriană “Gheparzii de Fier” din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia a executat trageri cu muniție reală cu complexele antiaeriene Gepard, în cadrul exercițiului de tip CALFEX “HEADHUNTER FORGE”organizat la nivelul Battle Group-ului.
Militarii dobrogeni au executat foc asupra bombelor luminoase lansate de către aliații americani, în poligonul South Hills. Exercițiile cu trageri de luptă fac parte din procesul de instruire ce au ca scop atât antrenarea echipajelor cât și evaluarea acestora. Începând cu luna aprilie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier”, generat de Batalionul 348 Apărare Antiaeriană „Dobrogea” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”.
Se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din 2016. Îți dorești să te instruiești, să ai grad militar, dar să ai și o viață obișnuită, de civil ?
Ministerul Apărării Naționale organizează o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Sunt disponibile 2187 de locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați) în unităţi militare din București și 38 judeţe.”