X

Ministrul Energiei: Proiectele de ULTIMA ORA pentru Toata Romania, Anunturile Oficiale!

Ministrul Energiei anunta o serie de proiecte de ultima ora pentru toata Romania, iar asta pentru ca anunturi oficiale extrem de importante au venit pentru milioane de romani din tara, ele aducand in atentie in ceea ce se investeste la ora actuala, pentru ca oamenii sa se bucure de energie ieftina, iar Romania sa aiba independenta energetica.

Ministrul Energiei explica totul pentru oricare dintre romanii care sunt dornici sa afle cum a gandit Guvernul Romaniei investitiile pentru anii urmatori, si totul in ideea ca Romania sa aiba independenta energetica, in special in contextul razboiului din Ucraina si a renuntarii la energia ruseasca.

“Din prima zi a mandatului meu am cerut performanță și eficiență în absorbția fondurilor pentru investiții în sectorul energetic. Avem 18 miliarde de euro la dispoziție și trebuie să le punem la treabă. Astăzi am semnat primele 12 contracte pentru investiția 1 din PNRR, care vizează capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară. Avem un buget total care depășește jumătate de miliard de euro.

Pentru că am primit foarte multe aplicații, vom continua procesarea și evaluarea lor, în ordinea rezultată după evaluarea tehnico-financiară. Vom semna contractele pe măsură ce aceste etape se finalizează pentru fiecare aplicant în parte. Stadiul fiecărei aplicații este acum public pe site-ul ministerului energiei. Transparența este importantă. Link în comentarii.

Investiția 1 este și jalon în PNRR. Le mulțumesc tuturor colegilor care se străduiesc în fiecare zi să evalueze cât mai rapid acest apel cheie. De munca lor și de implicarea beneficiarilor din mediul privat depinde rezultatul final, care înseamnă șansa României de a derula mai rapid o tranziție verde inteligentă. Continuăm și accelerăm! Într-un termen foarte scurt, 12 companii puternice din țară și din străinătate au răspuns apelului SAPE în cadrul consultării de piață.

Privind studiul de fezabilitatea pentru investiția de la Tarnița-Lăpuștești. Salut nivelul extraordinar de interes manifestat și decizia SAPE de a prelungi consultarea cu încă 2 săptămâni, pentru a putea avea cât mai multe date utile. Link în comentarii. Tarnița-Lăpuștești este un proiect strategic pentru sistemul energetic românesc și o chestiune de demnitate națională. Îl vom face.

Hidrocentrala Dumitra, Râul Jiu. 170 de milioane euro cheltuiți de statul român. Grad de finalizare a lucrărilor: 96%. Investiție începută în 2003, blocată din 2017 din cauza avizelor de mediu și hotărârilor instanțelor. Cineva a avut acest interes și vom vedea exact cine și de ce. Ca ministru al energiei, îmi asum să găsesc soluții, oricât de greu ar fi. Ținem aproape.”

This post was last modified on aug. 9, 2023, 10:26 AM 10:26

Disqus Comments Loading...