X

Germania: Anunturi de ULTIMA ORA privind Noua AMENINTARE pentru Schengen, Aderarea Romaniei

Germania este in centrul unui extrem de important anunt nou care aduce in atentia Europei intregi o noua amenintare extrem de serioasa pentru Schengen, dar si aderarea Romaniei, iar asta deoarece vorbim despre un nou flux de migranti care este trimis de catre Rusia si Belarus, prin teritoriul celei din urma, catre Polonia, de la inceputul anului 2023.

Germania este principala tara vizata de acest nou flux de migranti, iar asta pentru ca vasta lor majoritate vin din Orientul Mijlociu si sunt interesati sa ajunga in Vestul Europei, si daca Spatiul Schengen va fi asalatat de migranti in urmatoarele luni, atunci aderarea Romaniei la Schengen va fi extrem de serios amenintata, sau poate chiar blocata.

Germania inca refuza sa introduca noi controale vamale la granitele cu Polonia, insa ar putea fi obligata sa faca acest lucru daca situatia devine una mult mai dificila, iar protejarea Spatiului Schengen ar putea impune masuri radicale de acest gen, insa aderarea Romaniei este deocamdata o foarte mare necunoscuta, atat timp cat situatia ramane.

“Vorbim despre o operațiune organizată de serviciile secrete ruse și bieloruse care devine din ce în ce mai intensă. Desigur, obțin profituri uriașe din asta. Belarus și Rusia orchestrează un alt aflux de migrație în Uniunea Europeană prin granița poloneză pentru a destabiliza regiunea. 19.000 de migranți au încercat să intre în Polonia din Belarus până acum în acest an.

Față de 16.000 pe parcursul întregului 2022. Numai luna trecută, peste 4.000 de migranți au încercat să treacă granița. Ca răspuns, polițistul de frontieră a cerut luni ministerului apărării să trimită 1.000 de militari suplimentari la graniță. Serviciile din Belarus deveniseră un grup criminal care se ocupă de migrația ilegală.”

This post was last modified on aug. 10, 2023, 8:17 AM 08:17

Disqus Comments Loading...